KUNSTEN tager til festival

Foto: TV2/Nord

På sidste års Nibe Festival kunne gæsterne helt lovligt male graffiti på opstillede vægge. I år kan amatørkunstnerne komme på scenen.

Flere hundrede festivalgæster kastede sig sidste år ind i KUNSTENS graffiti-workshop på Nibe Festival og malede - helt lovligt - graffiti på de opstillede vægge.

Den store succes får nu Nibe Festival og KUNSTEN til at udvide projektet, og i år kan gæsterne derfor sætte deres præg på festivalens vigtigste del: Musikken.

Onsdag skal publikum nemlig dekorere Johnny Hefty og Jødens scenetæppe, som de så tager med sig til koncerten torsdag. Samtidig skal kunstnerne gennem hele festivalen lave deres egen graffiti på på en væg opstillet ved ANR's skovstudie.

- Sidste år var vi spændte på publikums reaktion, da vi første gang lavede graffitiworkshops. Flere hundrede aktive deltagere og endnu flere tilskuere viste, at vi skabte en oplevelse, som er med til at gøre Nibe Festival til "den lille fede". Med publikums aktive deltagelse i at male scenetæppet og samarbejdet med radio ANR binder vi i år musikken og kunsten endnu tættere sammen, udtaler festivalleder Peter Møller Madsen, Nibe Festival.

Projektet er en del af KUNSTEN's plan om at flytte kunsten ud til borgerne, nu når borgerne ikke kan komme til kunsten. KUNSTEN på Kong Christians Allé i Aalborg bliver nemlig restaureret, og de mange værker skal derfor leve lidt af en omtumlet tilværelse det kommende stykke tid.

Flere nyheder fra TV2 Nord