Kunsten vinder pris: Kobler arbejdsliv og kunst i nyt projekt

Med ideen til udstillingen ”Work it Out!” har museet Kunsten i Aalborg vundet Udstillingsprisen Vision 2018. Prisen ledsages af tre millioner kroner, der skal bruges til at realisere idéen.

Kunsten i Aalborg vil lave en ny udstilling, der inviterer byens arbejdspladser ind på museet for at blive en aktiv del af udstillingen, alt imens museet også vil flytte museumsaktiviteter ud på arbejdspladserne.

Kunsten har med prisen Vision 2018 fået tre millioner kroner til at realisere idéen.

Kunsten kommer således til at inddrage private og offentlige arbejdspladser i og omkring Aalborg i projektet, der har fået titlen ”Work it Out!”.

Idéen er at undersøge, hvad der sker, når kunsten indtager arbejdslivet og omvendt. Helt konkret handler det om, hvordan kunst kan spille en rolle i forhold til, hvordan vi indretter vores arbejdsliv.

Udstillingen kan opleves på Kunsten såvel som rundt omkring i Aalborg i efteråret 2020.

quote Kunsten har stor betydning med hensyn til at vise os verden frem på en erfaringsnær måde

Svend Brinkmann, professor og psykolog

Der bliver koblet et rådgiverpanel til projektet, der blandt andet består af professor og psykolog Svend Brinkmann og den danske kunstner Jeppe Hein.

- Det er særdeles glædeligt, at Kunsten i Aalborg nu får mulighed for at undersøge og udfordre tidens forestillinger om arbejdslivet gennem kunstneriske virkemidler. Som forsker er jeg optaget af at forstå og forklare verden, men kunsten har stor betydning med hensyn til at vise os verden frem på en erfaringsnær måde, og den kan muliggøre andre ideer om, hvordan verden kunne være. Jeg ser frem til at følge det kunstneriske arbejde på dette område, som er så vigtigt for moderne mennesker, siger Svend Brinkmann.

Udstillingsprisen Vision uddeles af Bikubenfonden.

’Work it out!’ stiller skarpt på højaktuelt emne

Juryen har blandt andet lagt vægt på, at ’Work it out!’ tematiserer et højaktuelt emne, nemlig det moderne arbejdsliv på en opfindsom måde, der på visionær vis gentænker kunsten og kunstmuseets funktion i forhold til samfundet.

- Det moderne arbejdsliv er i voldsom forandring, og med kunsten som sin optik og museet som sin ramme stiller ’Work it out!’ skarpt på en række af de vigtigste tendenser i denne proces, fx øgede krav til den enkelte arbejdstager om selvoptimering og omstillingsparathed. Snarere end blot at dokumentere tendenserne, undersøger udstillingen med en mangfoldighed af formater, både indenfor på museet og udenfor, hvordan kunsten kan bidrage til fysiske og alternative rum for det moderne arbejdsliv og gøre det mere menneskeligt, fantasifuldt og progressivt. Med udgangspunkt i den lokale kontekst – arbejderbyen Aalborg, der er kendt for sine mange fabrikker og travle havn – udspænder ’Work it out!’ en perspektivrig vid horisont, som også inkluderer vinklinger af globale forhold. I forlængelse af de seneste års kunstinstitutionelle interesse for det moderne arbejdsliv er udstillingen et visionært bidrag, som med sine værker og formidlingstiltag investerer kunsten og kunstmuseet som en aktiv medspiller i det komplekse og højaktuelle emne, som det moderne arbejdsliv udgør, skriver juryen i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland