Kvægbonde får endnu et erstatningskrav på nakken

En nordjysk landbrugselev fra Østervrå har med hjælp fra sin fagforening fået udbetalt 33.000 kroner fra sin tidligere arbejdsgiver, fordi landmanden igennem en længere periode ikke betalte hende for overarbejde. Nu bliver selvsamme landmand mødt med endnu et krav om efterbetaling fra en anden af hans tidligere elever.

Landbrugselev Carina Jensen har sammen med sin fagforening 3F lagt sag an imod landmand Johnny Hansen, der ejer gården Lilholt ved Mygdal nær Hjørring. Hun er igennem en længere periode ikke blevet betalt for de overarbejdstimer, som hun har haft i forbindelse med sin elevtid på gården. Hun fortæller til TV2/Nord, at hun i gennemsnit har arbejdet 46 timer om ugen og fået betaling for 37 timer.

- Der er flere gange, hvor jeg er gået grædende hjem fra Johnny, fordi jeg simpelthen ikke kunne klare presset, siger Carina Jensen om tiden som elev hos Johnny Hansen.

Det bliver den anden sag imod ham indenfor kort tid. En anden elev hos landmanden - Tina Tjell fra Østervrå, har nemlig allerede fået tilkendt 33.000 kroner i et forlig med Johnny Hansen som betaling for overarbejdstimer, hun ikke blev betalt for, mens hun var elev på gården. Carina Jensens sag ligner til forveksling Tina Tjells sag, så alt tyder på, at også Carina Jensen kan se frem til en efterbetaling af den manglende løn.

Landmand Johnny Hansen har overfor 3F forklaret, at eleverne i stedet for kontante lønninger blev betalt med andre goder, men han har ikke haft lyst til at uddybe disse goder overfor TV2/Nord. Ifølge Carina Jensen har disse goder været frokost, arbejdstøj, et kursus og et dagsbesøg på en messe i Herning, hvor Johnny Hansen angiveligt skulle have fået billetterne gratis.

Formanden for 3F Midtvendsyssel mener ikke, at man kan betale overarbejdstimerne med andet end reelle lønninger:

- Landbrugseleverne skal aflønnes efter gældende overenskomst og den skal overholdes først, og det gælder også i forhold til overarbejde. I princippet skal eleverne slet ikke have overarbejde, men hvis det sker, så skal de aflønnes efter overenskomsten, siger Jørgen Olsson.

Carina Jensen har nu fået en ny elevplads på en grisefarm i Vojens, hvor hun er glad for at være.


Seneste nyt

fra Nordjylland