Kvalitetssikrede cykelstier skal gavne turismen i Nordjylland

De nordjyske cykelruter fik torsdag et kvalitetstjek for at sikre, at de bliver ved med at tiltrække cykelturister.

Nordjylland er et af cykelturisternes foretrukne steder at tage på ferie - og sådan skulle det gerne blive ved med at være.

Derfor fik de nordjyske cykelruter torsdag et grundigt eftersyn på to hjul af Jesper Pørksen, som er sekretariatsleder hos Dansk Cykelturisme. 

- Det er bestemt vigtigt at sikre, at vores cykelstier har en høj kvalitet, fordi vi vil allerhelst undgå skuffede turister. Skuffede turister anbefaler i hvert fald ikke det at cykle i Danmark til andre, siger Jesper Pørksen.

Det er især vejens tilstand, skiltning og trafik omkring ruten, som Dansk Cykelturisme tjekker på ruterne.

Cykelturister strømmer til Nordjylland

Under sin cykeltur noterer Jesper hver kilometer på sin telefon, hvad cykelruten har af fejl og mangler. For Danmark kan ikke tillade sig at ligge på den lade side.

- Vi er i skarp konkurrence med vores nabolande om at være gode cykellande, så det er kun om hele tiden at sørge for, at forholdene er så gode som overhovedet muligt, siger Jesper Pørksen.

Nordjylland var i 2017 den region med anden flest overnatninger foretaget af cykelturister.

- Cykelturisme er vigtigt for den danske turismeindustri. Der er både rigtig mange udenlandske og danske turister, som har det som et væsenligt motivt for ferien i Danmark at komme ud og cykle, siger Jesper Pørksen.

- Vi vil gerne have flere cykelturister, men vi vil især have flere glade cykelturister, som tager hjem til Tyskland, Holland eller hvor de kommer fra og siger: "Det var rigtig godt at cykle i Danmark.

Stor gavn af cykelturister

Men cykelturisme er ikke kun godt for de store attraktioner rundt om i Nordjylland.

- Cykelturister har den gode fordel, at de kommer rundt i hele landet og spreder deres forbrug på mange aktører - og det er godt for den lokale købmand og de små overnatningssteder.

For Jesper Pørksen er det dog ikke nok, at de nationale ruter bliver tjekket.

- Fra vores side er det også vigtigt, at vi kan få kvalitetstjekket de regionale ruter og de lokale ruter, så vi generelt blandt alle vores ruter sikrer, at vi har en høj kvalitet.


Seneste nyt

fra Nordjylland