Kvalte fireårig søn: Mor idømt 11 års fængsel

En 36-årig kvinde fra Aalborg har erkendt drabet på sin fireårig søn Rasmus i december sidste år. Hun er nu idømt 11 års fængsel efter en ren tilståelsessag.

Tirsdag formiddag blev en 36-årig kvinde dømt for drabet på sin søn. Hun blev dømt for manddrab og fik 11 års fængsel.

Kvinden meldte sig selv den 17. december sidste år, dagen efter drabet på sin daværende fireårig søn, Rasmus. Kvinden var tydeligt påvirket, da hun tirsdag formiddag tilstod at have kvalt sin søn.

I retten kom det frem, at kvinden slog sønnen ihjel efter længere tids kamp om samværet med den fire-åriges far. Drabet fandt sted i kvindens lejlighed på Strynøgade i Aalborg. Rasmus var blevet hentet tidligt i børnehaven. Derhjemme fandt han sine julegaver, som han fik lov til at pakke op før tid, fordi han ikke skulle holde jul hos sin mor.

Efter julegaveindpakningen lagde kvinden sin arm om halsen på sønnen og kvalte ham. Hun kunne ikke forklare i retten, hvorfor hun handlede sådan.

Kvinden forsøgte selv at begå selvmord, men det mislykkedes, og dagen efter meldte hun sig selv til politiet.

Strafferammen for manddrab er 12 års fængsel. Anklageren krævede kvinden fængslet i 14 år, mens den 36-åriges forsvarer mente, at det højst kunne blive til en straf på otte års fængsel. Kvinden blev idømt en straf på 11 års fængsel.

- Der er ikke nogle sammenlignelige afgørelser. Der findes eksempler på at flere børn er blevet dræbt af en forælder, men der er faktisk ingen trykte domme, hvor det er et barn i sådan en sammenlignelig situation. Derfor har vi udbedt os betænkningstid, så må vi se, hvad tiden bringer, siger Forsvarsadvokaten, Peter Secher Schmidt.

Kvinden sidder nu varetægtsfængslet på psykiatrisk afdeling indtil appelfristen udløber.


Seneste nyt

fra Nordjylland