Kvinde død - Politiet fejlede

Politiet afviste at sende en ambulance ud til en beruset kvinde, som onsdag eftermiddag faldt om på gaden i Aalborg. To timer senere døde hun.

Kvinden faldt om
Kvinden faldt om foran en købmandsforretning på Saltumvej i Aalborg Øst.
Politiet erkender nu at have begået en fejl, oplyser DR P4 Nordjylland.

Politiet kom ikke
Fra købmandsbutikken så kordegn Knud Jensen hende falde, og han ringede både til politiet og vagtcentralen og bad om hjælp.
Ingen af stederne vurderede de vagthavende, at det var nødvendigt at sende mandskab ud for at se til kvinden.

Død to timer senere
I stedet kæmpede Knud Jensen og andre hjælpsomme borgere på stedet med at få fat på kvindens kæreste og med at få hende bragt hjem.

Ambulance tilkaldt
Efterfølgende tilkaldte kæresten politi og ambulance, og blot to timer efter episoden på Saltumvej blev kvinden erklæret død.

Total afmagt
Kordegn Knud Jensen sidder tilbage med en følelse af total afmagt. Han er overbevist om, at kvinden stadig havde været i live, hvis politiet havde sørget for hurtig hjælp.
- Jeg er harm over, at de ignorerer det, når vi pænt beder dem om at komme og hjælpe en person, som var i nød og åbenbart også i livsfare. Det kan man være meget, meget skuffet over. Man hører så meget i hverdagen om at politiet eller Falck kører efter falske alarmer. Om de så skulle være kørt herud en enkelt gang, kan jeg ikke se, at der skulle være sket noget ved, siger Knud Jensen.

Politiet erkender fejl
Politiinspektør Stig Lundbo fra Nordjyllands Politi erkender, at politiet har begået en fejl.
- Det er min vurdering, at politiet skulle være kørt derud med en patrulje for at se til kvinden og vurdere, om der var behov for, at hun skulle i detentionen, på sygehuset eller køres hjem, siger politiinspektøren.


Seneste nyt

fra Nordjylland