Kvinde omkommet i brand

Aalborg, Vadum og Strandby blev sent søndag aften og natten til mandag ramt af brande. Den ene af dem kostede en 83-årig kvinde livet.

Den værste af brandene skete 00:59. Her var der udbrudt brand i en etageejendom på Konvalvej i Aalborg. Der var kraftig røgudvikling fra opgangen. Der blev sendt flere politipatruljer til stedet.

Patruljerne ankom før brandvæsnet og de første betjente fik fra en lejlighed på 3. sal reddet en 83-årig kvinde ud fra en meget røgfyldt lejlighed. Hun blev straks overdraget til ambulancepersonalet.

Brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol. Branden var begrænset til kvindens lejlighed.

Politiet har afspærret lejligheden, da der skal foretages yderligere undersøgelse af politiets brandteknikere. Kvinden blev efterfølgende erklæret død af ambulancelægen på stedet. De pårørende er ikke underrettet endnu.

Der var ikke behov for evakuering af de øvrige beboere i opgangen. Branden er muligvis startet som følger af rygning.

Tidligere indgik der via 112 alarm om gårdbrand på Nørlangvej 20 ved Vadum. Brandårsagen er endnu uvist, men er formentlig startet omkring et fyr. Branden udviklede sig fra stedet omkring fyret og fik efterfølgende fat i taget. Brandvæsnet fik forholdsvis hurtigt styr på branden.

Politiet har afspærret stedet med henblik på mulig undersøgelse af politiets brandteknikere i løbet af mandagen. Der kom ingen mennesker eller dyr til skade i forbindelse med branden.

Den sidste brand blev meldt klokken 02:32. Her var der ild i et sommerhus på Kløvervej 23 i Strandby nord for Frederikshavn.

Beboeren, en 52-årig mand, alarmerede selv brandvæsnet og kom ud af sommerhuset ved egen hjælp. Han er dog efterfølgende blevet bragt til Sygehus Vendsyssel i Hjørring grundet lettere røgforgiftning.

Sommerhuset er i følge politiet meget brandskadet og der arbejdes stadig på stedet. Slukningen forventes først at være færdig i løbet af morgenstunden. Brandårsagen er endnu uvis, hvorfor der formentlig også skal sættes brandteknikere på denne sag. Der komme ikke andre til skade i forbindelse med branden.

Brandene har, som nævnt, været fordelt i kredsen og der er ingen sammenhæng mellem dem, oplyser Nordjyllands Politi til tv2nord.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland