Kvindelig målmand er bedre end mændene

Fortuna Hjørring spillede sig i går aftes i 8. delsfinalen i den prestigefyldte Champions League. En meget stor del af æren har den kun 17-årige keeper Maria Christensen. Hun spillede så godt at eksperter i dag siger at flere professionelle mandlige spillere ville have svært ved at gøre det efter.

Det er hverken matematikafleveringer eller dansk stil der er i fokus i 2. Z på Hjørring Gymnasium i dag. Alle taler om klassens heltinde. Maria Christensen - målmanden i Fortuna Hjørring.

- Jeg har fået rigtig mange beskeder på Facebook i dag. Alle vil sige tillykke, siger en temmelig overvældet Maria Christensen.

Fortuna spillede 0-0 mod Glasgow City i går aftes. Da de vandt den første kamp 2-1 er de videre til 8. del finalen. Den 17-årige Maria var kun med fordi den faste keeper Heidi Johansen er skadet. Men Maria leverede utrolige klasseredninger, hurtige reaktioner og så meget iskoldt overblik at fodboldeksperten, der kommenterede kampen på TV2/Nord dårligt troede sine egne øjne.

- Maria Christensen var helt fantastisk. Jeg har aldrig set noget lignende i en kvindekamp. Der er masser af herrespillere der ikke ville kunne nå de bolde, hun nåede i går. Det var helt vildt, siger fodboldkommentator Hans-Christian Lauritzen.

Den vanlige første målmand, Heidi Johansen, holder kamppause, fordi hun netop er blevet opereret i maven. Marias klassekammerater spekulerer nu i, om Maria skal være ny første målmand, men det afviser Maria.

- Heidi Johansen er målmand på A-landsholdet. Hun har holdt et højt niveau i mange år, og jeg har stadig rigtig meget jeg skal lære af hende, siger Maria Christensen

Succesen har sin pris. Mens klassekammeraterne tager på studietur i næste uge til Amsterdam, må Maria blive hjemme. Hun skal nemlig snart spille EM-kvalifikation med U19 landsholdet, hvor hun er fast målmand.


Seneste nyt

fra Nordjylland