Kvinder er vilde med tunge vægte

Fitnesscentre og crossfit bliver byttet ud med talkum, træk og stød. Kvinder vil have muskler og teknik.

Det er ikke længere nok, at mændene har store muskler. Nu vil kvinder selv have store overarme. Derfor flygter de fra fitness- og crossfitcentrene og til de mindre eksklusive træningsfaciliteter i vægtløfterklubberne. 

På bare fem år er antallet af kvindelige medlemmer i Dansk Vægtløftnings Forbund eksploderet fra bare fem aktive til - hold nu fast - 4.000 kvindelige medlemmer. Det bekræfter formand Erling Johansen. 

Tendensen smitter også af i AK Jyden i Aalborg. 

- I dag er det blevet hip blandt piger at have store muskler og være stærk, siger formand Dennis Thomsen. 

 
 
Foto: Mick Knive Anderson

- For bare to år siden havde vi ingen piger i klubben. Før da skulle vi tilbage til halvfemserne. I dag er der 15, siger han. 

Kvinderne bliver tiltrukket af den planlagte træning og teknikken i vægtløftning. 

- Hvis jeg bare gik ned i Fitness World og trænede dagens program, ville jeg ikke yde mit maksimale og give mig fuldt ud. Det gør jeg her, siger Cæcilie Vestergaard, der har dyrket vægtløftning i halvandet år. 

Kvinderne kommer til klubben flere steder fra, men især fra crossfit, som de måske har dyrket i et eller flere år. 

- I crossfit er vægtløftning en vigtigt element, som er meget teknisk krævende. Men crossfitmiljøet er udfordret i at have nok dygtige trænere. Det har vi, og det har helt klart tiltrukket nogle, siger Dennis Thomsen. 

I klubben oplever man, at pigerne er lærenemme og ofte hurtigere til at lære teknikken end drengene. Og pigerne synes, det er sjovt at konkurrere. 

- Det er enormt fedt, at du ved, hvad du har løftet sidst, og nu skal du så slå din egen rekord. Og så er det helt vild fedt at løfte tungere end nogle af de små drenge, griner Cæcilie Thomsen. 

Der er syv vægtløftningsklubber i Nordjylland. 

Antallet af kvinder, der dyrker vægtløftning, vokser eksplosivt.

Seneste nyt

fra Nordjylland