Kvinder i Aalborg stifter arabisk-dansk forening

Onsdag aften er der stiftende generalforsamling i en ny forening, som blandt andet vil hjælpe unge kvinder med arabisk baggrund ind i foreningslivet.

Onsdag aften danner Trekanten i Aalborg Øst rammen om den genrealforsamling, der bliver startskuddet for en ny, arabisk-dansk forening. Foreningen kalder sig SAWA SAMMEN - sawa betyder sammen på arabisk - og bliver et sted, hvor etnisk danske kvinder og kvinder med arabisk baggrund kan mødes.

- Et af formålene med foreningen er af lave aktiviteter sammen, for eksempel forskellige idrætsaktiviteter. Foreningen vil gerne have, at flere unge kvinder med arabisk baggrund, blandt andet unge syriske kvinder og piger, bliver introduceret til foreningslivet, fortæller Ali Hassan, som er socialdemokratisk byrådsmedlem i Aalborg Kommune, og er en af dem, der har hjulpet med det forarbejde, der nu har ført til, at SAWA SAMMEN er klar til at holde stiftende generalforsamling.

I foreningen skal der også være plads til at møde på tværs af kulturer og lære af hinanden. Det kan også være., at der skal holdes temaaftenenr, hvor især kvinderne med arabisk baggrund kan blive klogere på det danske samfund med det mål for øje, at integrationen skal gøre hurtigere og mere smidig.

- Nogle gange kan der være ting, der er svære at forstå, og så kan de eksempelvis invitere forskellige eksperter og oplægsholdere, der kan skabe en større forståelse for samfundet, og hvorfor forskellige ting fungerer som de gør, siger Ali Hassan.

SAWA SAMMEN har endnu ikke et fast tilholdssted, men vil indtil videre steder at være, der passer til de forskellige arrangementer. Foreningen skal inden længe have et møde med Aalborg Kommune, hvor det skal drøftes, hvor foreningen senere kan få en fast base.


Seneste nyt

fra Nordjylland