Kvinder i Nordjylland cykler mindst

Foto: Pressefoto- Ta' Cyklen Danmark

Kvinder i Region Nordjylland springer sjældent på den tohjulede, når de skal fra A til B, det viser en ny undersøgelse.

En ny undersøgelse af 40-59-årige kvinders motionsvaner viser, at det kun er 20 procent af kvinderne i Nordjylland, der bruger cyklen i hverdagen. Det gør de nordjyske kvinder til landets mindst cyklende mod et landsgennemsnit på 31 procent.

At cykle på de korte ture er er en nem måde at få motion på. Derfor har kampagnen Ta’ Cyklen Danmark lanceret en ny app, der skal motivere danskerne til oftere at tage cyklen i hverdagen.

- Det er enormt vigtigt, at vi bevæger os for at nedsætte risikoen for sygdom. Vi ved, at kvinderne gerne vil være mere aktive. De efterspørger sundhed, men savner overskud, tid og hjælp. Motion er dog langt mere end fitness og løb, og en nem måde at få mere bevægelse ind i hverdagen er at tage cyklen på de korte ture, siger Kirsti Pedersen, der er motionskonsulent i Diabetesforeningen.

Bag undersøgelsen og kampagnen står de tre store sundhedsorganisationer Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen. Partnerskabet tæller også en række kommuner samt andre partnere, der gerne vil have mere cykling og bevægelse i hverdagen.

Fakta fra undersøgelsen:

  • Der er i perioden 18. – 23. marts 2016 i alt gennemført 1006 interview med kvinder i alderen 40-59 år.
  • På landsplan vil 67 procent gerne dyrke mere motion i hverdagen, hvilket er gældende for 64 procent i Region Nordjylland.
  • På landsplan ville 47 procent dyrke mere motion, hvis de havde en personlig træner, hvilket er gældende for 44 procent i Region Nordjylland.
  • På landsplan bruger 31 procent cyklen som transportmiddel i hverdagen, hvilket kun er gældende for 20 procent i Region Nordjylland.

 

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord