Kvinderne hyldes i Fjerritslev

Fredag er det ikke kun Grundlovsdag. Det er også 100 år siden, at mange kvinder gik på gaden for at fejre, at de havde fået stemmeret. Det blev i dag markeret på grundlovsmødet i Fjerritslev.

Kvinder i Jammerbugt Kommune gik fredag eftermiddag optog igennem hovedgaden i Fjerritslev for at fejre 100-året for kvinders stemmeret. Optoget endte i Lystanlægget, hvor det årlige grundlovsmøde blev holdt.

- For mig er det en markering af, at det er vigtigt at kvinder i Danmark, men også i hele verden, bliver hørt. Det er noget af det, som betyder mest for mig, siger Maryan Sørensen, der deltog i optoget og er formand for Socialdemokraterne i Jammerbugt Kommune.

På talerstolen var der i år kun kvinder. Her holdte folketingskandidaten Ane Halsboe-Jørgensen, regionsrådsformand Ulla Astman og kommunalbestyrelsesmedlem Diane Aarestrup taler.

- Jamen det er da en helt særlig dag, og jeg synes også at det er fint, at vi stopper op og mindes, at det her altså ikke noget, som vi altid har haft, og det er ikke noget, der er kommet af sig selv. Det er der faktisk nogen der har kæmpet for, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Der er sket meget i løbet af de sidste 100 år. Men hvis der skal være fuldstændig ligestilling i Danmark, så skal der kæmpes videre.

- Jeg kan jo kigge på regionsrådet, der er flere kvinder end der er mænd valgt, og det er jo rigtig, rigtig flot. Men når man kigger rundt ellers på demokratiske forsamlinger, så er der stadigvæk et stykke vej endnu, siger Ulla Astman.


Seneste nyt

fra Nordjylland