Kvissel-drab: 29-årig modsiger sine egne forklaringer

Grufulde detaljer om drabet på en 40-årig kvinde i Kvissel kom frem ved den første dag i Retten i Hjørring. Den 29-årige skyder skylden på den 16-årige datteren, selvom han har indrømmet det modsatte i tidligere afhøringer.

Der var proppet i retssalen i Retten i Hjørring, da en 29-årig mand og en 16-årig pige i dag var på anklagebænken anklaget for mordet på pigens mor, der blev slået ihjel i sit hus nord for Kvissel i oktober sidste år.

Der kom voldsomme detaljer frem om mordet. Moren blev slået ihjel med over 20 knivstik i sin seng, og mordvåbenet blev identificeret som en 20 cm lang køkkenkniv, der blev fundet dagen efter drabet.

I huset omkring drabstidspunktet var både pigen og hendes ældre kæreste, og moderens blod er fundet på begges tøj.

Tiltalen mod de to da også på manddrab i forening på foranledning af den dengang kun 15-årige datter.

Anklageren sagde i retten, at der ikke kan være tvivl om, at de tiltalte står bag drabet. Tilbage står spørgsmålet: Var det i forening?

Begge tiltalte nægter sig skyldige i anklagen, og forsvarerne går efter frifindelse.

Herefter blev navneforbuddet på de tiltalte og offeret ophævet. TV2 Nord vælger ikke at bringe deres navne.

Som noget af det første blev alarmopkaldet fra den dengang 15-årige pige afspillet, og heri siger hun, at der 'løber en hvid mand rundt udenfor', og at hun har hørt sin mor skrige. Hun siger, at der er blod over det hele.

Sygeplejersken i røret beder pigen begynde førstehjælp, men det nægter pigen, da hun ikke vil røre sin mor. Alarmopkaldet viser, at datteren var nede i stuen og ikke oppe ved moderen på førstesalen, og der tvivl om, hvorvidt hun fingerede at hjælpe sin mor.

Datteren blev senere samme morgen anholdt for drab og samme eftermiddag blev hendes kæreste, en dengang 28-årig mand, anholdt for samme sag, efter hans fingeraftryk blev fundet på gerningsstedet.

Manden har flere gange under afhøringer erkendt, at det var ham, der slog den 40-årige ihjel, men det nægtede han i dag. Han begrundede de modstridende forklaringer med, at han var blev misforstået af tolken, og at han var bange, fordi pigen kendte folk i bandemiljøet.

Han var mødtes med pigen på Kvissel Station, efter hun havde ringet efter ham. Ifølge manden var hun ked af det, og hun inviterede ham hjem, hvor hun fortalte, at hun havde slået sin mor ihjel og bad ham om hjælp til at bortskaffe kniven.

Han forklarede, at pigen tidligere havde sagt, at 'hvis min mor dør, er jeg fri'.

Han forklarede om mordnatten, at de sammen tog til moderens hus, hvor hun bad ham bortskaffe kniven, og at han ikke så moderen. Det var under bortskaffelsen af kvinden, at han fik moderens blod på sin skjorte, sagde han i dag.

Manden forklarede, at pigen havde givet moderen sovepiller. Tidligere har han indrømmet, at han var ovenpå og stak moderen ihjel, det nægtede han i dag og pegede på pigen som den skyldige.

Flere gange læste anklager Karina Skou op fra afhøringer, og flere gange nægtede den tiltale at have indrømmet medvirken til drabet, og at han havde sagt det for at beskytte pigen.

Herefter valgte dommer Naja Munk-Petersen at udskyde sagen til i morgen. Dermed er der lagt op til en krig mellem de to forsvarere. Sagen genoptages tirsdag klokken 9.30.


Kvisseldrabet

def_thumb,50_percent

play Landsret sætter punktum: Dømte modtager lange fængselsstraffe

drab kvissel oktober 2014

Kvisseldrabet: Landsretten stadfæster drabsdom

default_thumb

play Anklager: Drabsdømt datter skal have strengere straf

drab kvissel oktober 2014

Forsvarer: Pige skal frifindes for Kvissel-drab

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland