Læge udsat for lægesjusk

En praktiserende læge fra Farsø advarer mod Hobro Sygehus, efter hun selv har været indlagt samme sted.

Praktiserende læge Annizette Malmberg fra Farsø har mistet tilliden til Hobro Sygehus, og hun tøver ikke med at advare andre mod stedet.

- Jeg har ikke lyst til at blive patient der igen, og jeg har heller ikke lyst til at sende patienter derned, siger Annizette Malmberg.

Baggrunden er et dramatisk sygeforløb i sensommeren 2013. Efter at have været sløj i flere uger besvimer Annizette Malmberg tre gange med kort tids mellemrum, og hun bliver derfor indlagt på Hobro Sygehus Akut Modtage Afsnit.

Her bliver der taget flere blodprøver og foretaget flere undersøgelser, men sygehusets læger kan ikke finde noget galt.

- De siger at alt ser fint ud. Blodprøverne er normale, så de mener, at der er tale om stress, siger Annizette Malmberg.

Hun bliver udskrevet uden at få nogen behandling, og først da hendes egen praktiserende læge Thomas Bjørnshave fra Aars forlanger nye undersøgelser sker der noget i sagen.

Læger fra sygehusene i Farsø og i Aalborg opdager, at deres kollega fra Farsø er alvorligt syg.

- Det viser sig, at mine lunger er smækfyldt med blodpropper, som altså aldrig blev opdaget i Hobro på trods af at lægerne fik at vide, at det var en lidelse, som flere i min familie har haft. Min søster døde af det som 29-årig og min far havde sin første blodprop som 38-årig, fortæller Annizette Malmberg.

Thomas Bjørnshave og 22 andre praktiserende læger fra Himmerland opfordrer nu Region Nordjylland til at iværksætte en undersøgelse på Hobro Sygehus.

Ifølge lægerne er der flere alvorlige eksempler på lægesjusk på Hobro Sygehus, og derfor er de nu utrygge ved at sende patienter derned.

Annizette Malmberg er selv en af dem.

- Jeg kunne lige så godt have stillet træskoene på grund af mine blodpropper. Jeg var faktisk svineheldig, at det ikke gik galt, siger Annizette Malmberg.


Seneste nyt

fra Nordjylland