Lad afspærringerne være

Det kan være livsfarligt, hvis man fjerner eller ignorerer de afspærringer, kommuner har sat op på de oversvømmede veje.

Oprydningsarbejdet efter den massive regn og de voldsomme oversvømmelser er i fuld gang. Flere steder har kommunerne spærret veje af, fordi de er blevet undermineret af vandet, og derfor har beredskabsfolk sat afspærringer op for at holde borgere væk fra de usikre steder.

Men noget tyder på, at ikke alle lader vejspærringerne stå - og i stedet finder alternative ruter. Hjørring Kommunes Beredskab har udsendt en pressemeddelelse, hvori man opfordrer borgere til at lade vejspærringerne stå. Der står blandt andet

"Lad vores afspærringer være i fred. At flytte dem kan være forbundet med livsfare".

Vejspærringerne er opstillet både på veje, der er oversvømmet og på veje, hvor der kan være sket skader under overfladen. Så selvom vejen ser fin ud, er den ikke nødvendigvis sikker. Jorden nedenunder kan være så løs, at en tung genstand som en bil kan få vejen til at styrte sammen.

Derfor vil Hjørring Kommunes beredskab gerne sikre sig, at borgerne ikke færdes der - og derfor er der sat afspærringer op.

Kommunens folk arbejder på højtryk på at udbedre skaderne. Men indtil det er bragt i orden henstiller beredskabet til, at man respekterer afspærringerne. Hvornår de ophæves, er endnu uvist, men kommunen formoder, at der går nogle dag.

Man kan finde et overblik over de afspærrede veje på Hjørring Kommunes hjemmeside www.hjoerring.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland