Læg på når netsvindlerne ringer

En lang række nordjyder er de seneste dage blevet ringet op af netsvindlere, som forsøger at få fjernadgang til computere.

Ingrid Bach fra Blendstrup modtog onsdag et opkald, som hun undrede sig over. En engelsktalende kvinde præsenterede sig og sagde, at hun ringede fra IT-giganten Microsoft. Firmaet havde fundet en fejl på Ingrid Bachs computer, som de gerne ville rette for hende.

- Det troede jeg nu ikke på, så jeg sagde farvel og lagde på.

I følge sikkerhedsrådgiver i McAfee, Steen Pedersen, er det det eneste rigtige at gøre. Opkaldet kommer fra svindlere, hvis egentlige ærinde er at få tilladelse til at overtage computeren.

- Fænomenet er meget udbredt verden over, og svindlerne beder om at få adgang til computeren for at lægge det, vi kalder en bagdør ind. Det er et lille program, som gør, at svindlerne kan se, hvad folk laver på deres PC. Når de så har kreditkortoplysninger og netbankskoder, kan de i ro og mag begynde at overflytte penge, siger Steen Pedersen.

Som offer for svindlerne er der kun ét at gøre. At lægge på.

- Ingen store sikkerhedsfirmaer ringer til deres kunder. Så man kan altid gå ud fra, at der er tale om netsvindel, siger sikkerhedsrådgiver Steen Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland