Læge giver Kronprinsessen iskold udfordring

Foto: Ib William Christensen

En ny iskold trend har spredt sig på de sociale medier, og nu udfordrer en nordjysk speciallæge Kronprinsesse Mary til at tage den kolde udfordring op.

Mange kendte har gjort det, og nu har speciallæge Martin Tøttrup Kelkelund også hentet is, så han kan klare den såkaldte Ice Bucket Challenge.

- Jeg skal hælde en spand isvand ud over hovedet og det er for at skabe større opmærksomhed omkring en sygdom, der hedder ALS, som er en alvorlig, dødelig, neurologisk sygdom, hvor vi desværre ikke på nuværende tidspunkt har nogen behandling, siger speciallæge Martin Tøttrup Kelkelund fra Neurologisk klinik, Aalborg.

Der er brug for midler til forskning i ALS, og derfor har folk fra hele verden overhældt sig med isvand og lagt videoer af det op på de sociale medier.

- Jeg donerer 5000 kroner til den danske muskelsvindsfond og så nominerer jeg Kronprinsesse Mary, og den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus, og Anders Poulsen fra Bestseller, siger speciallægen før han overhælder sig med det iskolde vand.

- Det var en rigtig kold oplevelse, og jeg håber selvfølgelig, at det her kan skabe noget opmærksomhed omkring sygdommen ALS, siger Martin Tøttrup Kelkelund.

De tre nominerede har nu 24 timer til at tage Martin Tøttrup Kelkelunds udfordring op.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord