Lægeforening vil undersøge chikaneopkald

Lægeforeningen går nu ind i sag om chikaneopkald til 1813 fra læger. Lægeetisk Nævn skal se på sagen.

Lægeforeningen vil have undersøgt, om der er læger, der har handlet i strid med de etiske regler om chikaneopkald til 1813.

En læge fra Frederikshavn har ifølge Region Hovedstaden opfordret til brug af taletidstelefoner i chikane mod alarmcentral.

I et indlæg i en lukket Facebook-gruppe for læger har Mads Søndergaard ifølge dr.dk skrevet:

- Husk alle opkald registreres med nr., så vi må håbe, at der netop ikke er plo medlemmer som ringer med deres arbejdsmobiler,da systemet skulle være magen til det i 112, hvor man kan se selv skjult nr. mvh Mads S.

Sagen skal behandles i Lægeetisk Nævn, oplyser Lægeforeningen.

Til baggrund for undersøgelsen vil foreningen og PLO, Praktiserende Lægers organisation, nu bede Region Hovedstaden om at fremsende dokumentation på opkaldene.

Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, har tidligere sagt, at det er meget alvorligt og fuldstændig uacceptabelt, at læger har ringet til 1813 med henblik på chikane.

- Det er i modstrid med alt, hvad læger ellers står for at forsinke borgeres adgang til hjælp. Derfor er det positivt, at Lægeetisk Nævn nu tager sagen op, så det bliver undersøgt, hvad der er fakta i sagen, siger Mads Koch Hansen i en pressemeddelelse.

Lige nu har Lægeforeningen ikke kendskab til, hvilke læger der kan være involveret i sagen. Og derfor har man brug for dokumentationen, så det er muligt at gå videre med sagen i Lægeetisk Nævn.

Lægeforeningens Lægeetiske Nævn består af fem medlemmer, som vælges af Lægeforeningens repræsentantskab.

Nævnet kan give kritik og i yderste tilfælde indstille til eksklusion af Lægeforeningen.


Seneste nyt

fra Nordjylland