Lægehelikopter opdagede brand i stald med 320 grise

Nordjyllands Beredskab rykkede lørdag eftermiddag ud til en gårdbrand, som indtil nu har kostet to grise livet.

Det kunne være gået grueligt galt, da en stald på en gård ved Sønderholm mellem Nibe og Frejlev brød i brand ved 16.30-tiden lørdag eftermiddag.

I stalden stod nemlig 320 søer, og der var ingen hjemme på gården.

Heldigvis opdagede en lægehelikopter, som tillfældigt fløj over området, at der var ild i stalden, så den landede og fik tilkaldt Nordjyllands Beredskab. Det fortæller indsatsleder fra Aalborg, Søren Korsgaard.

- Da vi nåede frem, var ilden begyndt at sprede sig til loftskonstruktionen på stalden, og der var fyldt med røg inde ved grisene, siger Søren Korsgaard.

Derfor var det nødvendigt at ventilere stalden grundigt, mens arbejdet med at slukke ilden stod på. I alt 20 mand og otte køretøjer fra både Aalborg og Nibe blev kaldt til arbejdet. Og en dyrlæge har efterfølgende været forbi og vurdere grisene.

- Foreløbig har det kun været nødvendigt at aflive to grise, men der vil sikkert være flere, der følger samme vej det næste døgns tid. Der var rigtig meget røg, og flere af grisene kan ikke klare påvirkningen, siger Søren Korsgaard.

- Men der er ingen tvivl om, at hvis lægeheliktoperen ikke havde opdaget ilden, havde det været et helt andet scenarie, vi var kommet ud til, tilføjer indsatslederen.

Brandårsagen er endnu ikke fastslået, men den skyldes formentlig en glød fra et halmfyr i nærheden, som har fået fat i et halmlager i stalden.


Seneste nyt

fra Nordjylland