Flere læger skal samles i Hjørring: Lægehus i Tårs frygter for fremtiden

Den eneste praktiserende læge i Tårs frygter, at hans klinik bliver lukket, fordi Hjørring kommune vil samle flere læger i Hjørring by.

Praktiserende læge Thomas Kirk Kjærsgaard er med egne ord rasende på Hjørring Kommune. I et input til en ny praksisplan i Region Nordjylland foreslår kommunen nemlig at reducere de nuværende lægedækningsområder, og det kan gå ud over Tårs, frygter de i byen.

Thomas Kirk Kjærsgaard driver i dag sine lægepraksis, som eneste læge i byen. Med 4400 patienter burde der egentlig være tre læger fast tilknyttet, men han har fundet en alternativ løsning, der fungerer.

- Det kan jeg fordi jeg har to dygtige sygeplejersker og en dygtig fysioterapeut foruden mine dygtige klinikassistenter. Der udover har jeg altid uddannelseslæger tilknyttet, så vi kan nå det hele. De tager sig af alt det administrative, så jeg kan koncentrere mig om patienterne, siger Thomas Kirk Kjærsgaard.

Indtil for syv år siden var der faktisk tre læger i Tårs, men i takt med at de to ældste læger lod sig pensionere, blev Thomas Kirk Kjærsgaard alene på posten.

Med opbakning fra byen sidder han i dag i et topmoderne lægehus, som lokale støtter har sat penge i. Derfor er han meget utilfreds med, at Hjørring Kommune nu truer med, at trække tæppet væk under hans praksis.

quote Kommunen foreslår, at flere praksisområder skal slås sammen, men det er med den skjulte dagsorden at stjæle lægestillinger fra oplandet og flytte dem ind til Hjørring.

Thomas Kirk Kjærsgaard, Læge

- Kommunen foreslår, at flere praksisområder skal slås sammen, men det er med den skjulte dagsorden at stjæle lægestillinger fra oplandet og flytte dem ind til Hjørring. Hvis de fjerner de to lægekapaciteter, som jeg i dag ikke har besat, betyder det reelt, at Tårs Lægehus ikke kan drives i fremtiden af flere læger, og så dør klinikken, når jeg går på pension, siger Thomas Kirk Kjærsgaard.

Lægen fra Tårs har sendt har sendt et åbent brev til samtlige medlemmer af Region Nordjylland, for at klage sin nød. Per Larsen, der er konservativt medlem af regionsrådet tror ikke Tårs behøver at bekymre sig om fremtiden.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle være med til at fjerne læger fra udkantsområderne og på den måde gøre det svært at drive klinik i f.eks. Tårs. Det er ikke regionens politik, og i hvert fald heller ikke noget der sker med min stemme, siger Per Larsen.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland