Læger føler sig snydt

Læger fra Vestervig og Hurup føler sig snydt. Da de i sin tid sagde ja til et sundhedshus i Hurup, var det under falske præmisser. Sådan lyder anklagen nu, hvor sundhedshuset står klar.

Sundhedshuset i Hurup - et hus, der skal sikre lægedækningen i Thy fremover. I 2013 blev sundhedshuset taget i brug af Falck Healthcare, da der ikke var nogle læger, der ville flytte ind. Det på trods af, at lægerne i både Vestervig, Hurup og Bedsted havde skrevet under på, at de var interesserede i at flytte ind.

I 2010 fik de tre læger et tilbud, de ifølge Lægekredsforeningen ikke kunne sige nej til. Hvis de skrev under på, at de var interesserede i at flytte ind i det nye sundhedshus, ville kommunen overtage lægernes klinikker, betale flytteomkostninger og tilbyde en reduceret husleje.

- Hvis ikke vi var blevet stillet alle de ting i udsigt, Så havde vi ikke skrevet under. Det er helt sikkert, siger Ove Petersen, der er læge i Vestervig. Han bakkes op af sine kolleger i Bedsted og Hurup.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Nordjylland var i 2010 en af dem, der gik forrest for at projekt sundhedshus skulle lykkedes. Han præsenterede idéen og underskrifterne fra områdets læger for Sundhedsministeriet, og fik på den baggrund bevilget 105 millioner kroner. Pengene kunne dog ikke udbetales til private, men skulle udbetales til regionen, der så skulle stå for byggeriet.

- Problemet var bare, at det projekt, vi havde, det ønskede regionen ikke at realisere. De ønskede at lave deres eget byggeri, og det er så det, vi ser i dag, siger Kaj Bernth, der er formand for PLO i Nordjylland.

Projekt Sundhedshus i Hurup tog altså en drejning. Det hus, lægerne og ministeriet i sin tid gav sin støtte til, blev aldrig til noget. Dermed kunne løfterne om overtagelse af praksis og reduceret husleje ikke lade sig gøre alligevel, fordi regionen byggede et nyt hus med nye betingelser. Lægerne føler derfor, at de har skrevet under på falske præmisser.

- Jeg har det skidt med, at jeg har bidraget med min støtte, så regionen kunne få de penge. Jeg havde aldrig bidraget til det, hvis jeg vidste, at det ville ende med det her, siger Ove Petersen, der er læge i Vestervig.

Også Kaj Bernth ærgrer sig den dag i dag over, at han var med til at samle penge ind til et projekt, der ikke blev til det, der var lagt op til.

- Der kom nogle penge på grund af de underskrifter og på grund af det projekt, vi havde lavet. Men som jeg ser det i dag, så ville jeg nok ikke have gentaget det her. Og i dag er jeg lidt ærgerlig over, at pengene i det hele taget kom, fordi jeg synes, at vi har en dårligere situation i dag, end vi havde før, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland