Læger opfordrer: Drik, drik, drik

02:28

Foto: Lars S. Christoffersen

1 af 2

En varmebølge har ramt Nordjylland, og det fører særligt ét problem med sig. Vi glemmer nemlig at drikke nok vand, og derfor bliver mange dehydrerede.

Det er varmt i Nordjylland i disse dage. Rigtig varmt endda, og konsekvensen af det mærker man på akutmodtagelsen på Sygehus Vendsyssel i Hjørring, hvor flere patienter i de seneste dage er blevet behandlet mod dehydrering.

- Vi begynder at se mange flere, som kommer ind med dehydrering. Det er hovedsageligt ældre mennesker, som måske ikke mærker tørsten på samme måde som os andre, siger Karin Jensen, afsnitsledende sygeplejerske på Sygehus Vendsyssel.

Mange glemmer simpelthen at drikke nok, og der skal en del væske indenbords i disse dage, hvor temperaturen ligger i underkanten af de 30 grader.

- Vi har jo altid anbefalet to liter væske om dagen, og i sådan et vejr her skal vi i hvert fald op over det, og også gerne op på de tre liter, siger Karin Jensen.

Et andet sted i Hjørring skaber varmen også problemer. Byen er vært for fodboldturneringen Dana Cup, og her tonser 20.000 spillere rundt i den bagende sol.

- Med sådan en temperatur, som vi har i dag, kan man faktisk tabe to liter væske i timen, når man spiller kamp, og nogle gange også op til fire liter, siger Dana Cups cheflæge Mads Lynge.

Fodboldspillerne bliver derfor opfordret til at drikke rigeligt med vand. De fleste hold har også medbragt spande med iskoldt vand, som spillerne kan øse ud over sig, men alligevel er flere spillere blevet behandlet for dehydrering.

- Vi giver dem lidt væske indenbords, og hvis de er helt væk, så kan vi give det igennem blodårerne. Og så afkøler vi dem simpelthen med lidt kolde klude i armhulerne, fortæller Mads Lynge.

Med flere varme dage forude har lægerne en klar opfordring til alle: Drik, drik, drik.

Flere nyheder fra TV2 Nord