Lægestillinger nedlægges

Lægerne får nu sparekniven på Regionshospital Nordjylland. 11 Lægestillinger og 20 sengepladser er ifølge TV2 Nords oplysninger reelt i fare.

Der råbes på læger i Nordjylland, men lige nu er der lagt op til den helt store nedskæring netop på lægeområdet.

Det er ifølge hospitalsdirektør Henrik Larsen uundgåeligt.

quote Det er ikke nogen hemmelighed at Regionshospital Nordjylland er i en svær situation

Hospitalsdirektør, Region Nordjylland, Henrik Larsen

- Det er ikke nogen hemmelighed at Regionshospital Nordjylland er i en svær situation, siger han.

Regionshospital Nordjylland, der tæller sygehusene i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev og Skagen, skal spare hele fem procent næste år - og det vil mest gå ud over lægerne - især på sygehuset i Hjørring.

Forelagt tallene med 11 lægestillinger og 20 sengepladser siger hospitalsdirektør Henrik Larsen, at han lige nu ikke ønsker at kommentere på konkrete tal, før han og medarbejderne har fundet frem til en mere præcis fordeling af besparelserne.

- Vi er i fuld gang med den proces. Det at vi skulle bremse op, er sådan set ikke nyt for mig. Desværre ligger vores ressourceforbrug for højt i forhold til det, der er vores økonomiske ramme. Jeg er selvfølgelig ked af, at det har det  omfang, det har, siger Henrik Larsen.

Besparelserne kan give serviceforringelser

Regionsrådsformand Ulla Astman sagde for nylig her i TV2 Nord, at borgerne måske ville komme til at opleve serviceforringelser med de store besparelser næste år i Regionshospital Nordjylland, men at der til gengæld ikke ville blive gået på kompromis med fagligheden. Og så havde hun et råd til hospitalsledelsen.

- Ryst posen en gang. Se om vi kan gribe opgaverne an på en anden måde. De vil nok sige endnu en gang, men det er det, der er opgaven i forhold til hele tiden at få passet budgettet til, sagde Ulla Astman om de 50 millioner kroner, der alt i alt skal spares  i Regionshospital Nordjylland.

Hospitalsdirektøren har forstået budskabet. 

- Det her er jo ikke et spørgsmål om at finde nogle lavthængende frugter. Den debat er vi forbi, så vi synes da selv, det er en kompliceret opgave, men vi skal finde ud af det. Det er jeg fortrøstningsfuld overfor, siger Henrik Larsen.

Regionshospital Nordjylland skal spare fem procent og det går fortrinsvis ud over lægerne i Hjørring

Seneste nyt

fra Nordjylland