Lægestuderende i Århus protesterer mod ophold i Aalborg

De studerende har hyret en advokat til at undersøge lovligheden af, at studieledelsen vil sende nogle af dem til sygehuse i Aalborg for at blive uddannet.

De lægestuderende i Århus har pudset en advokat på deres studieledelse i protest mod, at Århus Universitet fra næste semester vil sende nogle af dem til Aalborg for den nødvendige hospitalsundervisning i løbet af studiet.

De lægestuderende betvivler lovligheden af, at universitetet på den måde ændrer vilkårene for deres uddannelsesforløb med tvang, siger Mikkel Fode fra Foreningen af Danske Lægestuderende.

Studieledelsen begrunder udsendelsen af 40 studerende hvert semester til hospitaler i Aalborg med, at der ikke er kapacitet til at uddanne dem alle sammen på Århus-hospitalerne. Også begrundelsen betvivler de lægestuderende. Der er ikke flere, som står til at skulle forbi hospitalsafdelinger i forbindelse med deres studier, end i tidligere år, siger Mikkel Fode.

For de ældre studerende skal der for hvert semesters vedkommende trækkes lod om, hvorvidt det er et hospital i Århus eller Aalborg, de skal være på. Nye studerende op til fjerde semester vil få afgjort sagen i ét hug for hele 2. del af studiets vedkommende.

Pendling er en dårlig udvej, fordi der skal bruges tre en halv time dagligt på transporten, som også er meget dyr, siger Mikkel Fode. De studerende klager over, at der skabes stor usikkerhed om deres levevilkår, når forudsætningerne pludseligt ændres sådan.

Århus Universitet har omkring 2200 lægestuderende.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland