Lægger sig ikke frivilligt: Knud har prøvet igen her til morgen

Trods en vælgerlussing og en valgaften, hvor han nærmest blev frosset ud, giver Knud Kristensen ikke op uden kamp.

Selvom stemmetallene i aftes viste, at Vesthimmerlands Kommune skal have en ny borgmester, får det ikke den nuværende til at lægge sig frivilligt. 

- Man skal altid gemme et skud mere i kanonen, siger Knud Kristensen til TV2 Nord dagen derpå. 

De Konservative fik syv mandater, men ingen ville før valget være i valgforbund med dem, så derfor stod de i aftes alene med deres mange mandater, mens der blev forhandlet mellem de andre partier. 

De Konservative har både i aftes og igen her til morgen rakt hånden ud til Venstre og tilbud at støtte deres spidskandidat, Per Bach Lauersen. 

- Men jeg tror, det er en klikker. For vi så i aftes, at selvom vi tilbød dem et borgerligt samarbejde, gik Venstre-folkene ind og forærede det hele til Socialdemokraterne, SF og DF for at holde os udenfor, uddyber Knud Kristensen, som er kendt og berygtet for aldrig at give op, når det handler om at få et politisk resultat. 

Knud Kristensen onsdag morgen. 

Den Konservative forhandlingsdelegation har talt med Venstre både i aftes og igen her til morgen, og Venstre vil ifølge Knud Kristensen 'kigge på deres forslag og se, om der er nogle muligheder'. Han giver forslaget et forsøg, men selv tror han ikke meget på muligheden. 

-  Jeg tror, det er så cementeret, at De Konservative skal holdes udenfor al indflydelse overhovedet, konstaterer han nøgternt. 

Knud Kristensen kæmper derfor lidt endnu og har ikke givet endeligt op. Der lød ellers andre toner fra Knud Kristensen i aftes, hvor han stod udenfor forhandlingerne og lignede en slagen mand i takt med, at stemmerne blev talt op.

- Jeg har ikke ammunitionen til at forlange en borgmesterpost, sagde han. 

Nu må tiden vise, om den gamle bokser bliver talt ud, eller om han rejser sig som en anden Rocky for at kæmpe for borgmesterposten. 

Se interviewet fra tirsdag aften, hvor borgmesteren strækker gevær, mens stemmerne blev talt op. 

Knud Kristensen opgav ellers borgmesterambitionerne på valgnatten. 

Seneste nyt

fra Nordjylland