Lærer har to ministre på samvittigheden

Ane Halsboe blev i går ny uddannelses- og forskningsminister, og hun har længe talt for, at flere uddannelser skal rykke ud i landet. Helt derud, hvor hun selv gik i skole - og hvor hendes lærer har udklækket to ministre fra samme klasse.

Bjarne Sloth Christensen kan noget med samfundsfag, der får hans elever til at drive det længere end de fleste. Og han kan med stolthed se tilbage på sin samfundsfagsklasse på Fjerritslev Gymnasium i år 2002. 

I klassen gik nemlig både den afgåede skatteminister, Karsten Lauritzen, og den nye uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe. Og Bjarne Sloth Christensen husker dem begge som meget diskussionslystne. 

- Det er sjovt at have nogle elever, der har nogle holdninger til tingene, og som en gang i mellem skal have et lille dask af læreren, når de skulle stoppe med at diskutere, fortæller den gamle samfundsfagslærer til TV2 Nord. 

I Thisted Kommune håber man, at dele af de videregående uddannelser på for eksempel fiskeriområdet kommer til at ligge i Hirtshals eller Hanstholm.

- Det har Ane Halsboe jo selv været ude og snakke om, og det lægger den nye aftalen bag regeringen og støttepartierne op til, Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune, Socialdemokratiet. 

Men ved dagens overdragelse i ministeriet lover Ane Halsboe ikke noget som helst. Til gengæld håber man på uddannelsesinstitutionerne, at hun bliver længe på posten. 

- I min tid har vi siden 2010 haft ni ministre på området. Og det er svært at manøvrere i, når man hvert år får en ny minister med nye mærkesager, lyder det fra Inger Askehave, der er prorekter på Aalborg Universitet.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland