Lærerinde fortryder sex med elever

02:09

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

En 27-årig kvindelig lærer ved Himmerlands Ungdomsskole er blevet bortvist efter at det er kommet frem at hun har haft sex med to af skolens elever på 15 og 16 år.

Det var i skolens gymnastiksal og på drengenes værelser, at den 27-årige lærer dyrkede sex med to elever i efteråret sidste år. Skolens ledelse finder ud af det kort efter jul og læreren bliver bortvist.

- Det må ikke ske, men det er sket. Det kan vi ikke løbe fra, og det forsøger vi heller ikke på. Vi har handlet på det og vi har handlet prompte. Der er kun en der bærer hovedansvaret for det, siger forstander på Himmerlands Ungdomsskole, Lone Baadsgaard.

Den kvindelige lærer har erkendt, og sagen ligger nu hos politiet. Strafferammer hedder op til 4 års fængsel.

- Det er forbudt som lærer at have samleje med en elev på den skole, hvor man er lærer. Det er for at eleverne ikke skal føle sig i en underlegen situation i forhold til en lærer der er ældre og har en autoritet overfor eleven, siger senioranklager Jens Severinsen, Midt- og Vestjyllands Politi.

Under efterforskningen tager sagen en uventet drejning. Efter sexforholdet har de to drenge hver afpresset læreren for 3.000 kroner. Det har de erkendt, og de har fået en bøde på 1500 kroner hver og de har betalt de 3000 kroner tilbage. Skolen fik kendskab til afpresningen mens drengene gik på skolen - alligevel fik de lov til at blive på skolen året ud.

- Jeg tror nogen skal forklare os, hvorfor de ikke skulle have lov til det. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så er der en, der har hovedansvaret, og det er ikke en knægt på 16 år, siger forstanderen.

Den bortvist lærer siger i dag til TV2/Nord:

- Jeg er rigtig ked af det, der er sket. Jeg har fortrudt det igen og igen. Tiden efter har været utrolig hård for mig og min familie. Nu ønsker vi alle at få ro og fred til at forsøge at komme videre.

Flere nyheder fra TV2 Nord