Læsø forlader Toppen af Danmark

01:25

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Økonomiudvalget i Læsø kommune besluttede i dag at træde ud af turistsamarbejdet Toppen af Danmark. I stedet skal et nyt selskab varetage turisterhvervet på øen.  

Læsø betaler i dag omkring kr.: 30.000,- til Toppen af Danmark, men borgmester Thomas Wrichsberg Olsen understreger over for TV2/NORD, at beslutningen ikke skyldes bidraget, men ønsket om at frigøre den tid der går med samarbejdet.

-Helt overordnet så handler det egentligt om administrative ressourcer i relation til min og kommunaldirektørens tid. Vi er sat i verden for at drive kommunalt virksomhed, og så mener vi at dem der skal tage sig af turistsamarbejdet i fremtiden det må være nogen af de aktører der er involveret der, siger borgmester Thomas Wrichsberg Olsen (Læsø listen) til TV2/NORD.

Formanden for bestyrelsen i Toppen af Danmark, Hjørring borgmester Arne Boelt, beklager beslutningen.

-Jeg syntes det er en skam for Toppen af Danmark. Men samtidig syntes jeg det er en katastrofe for Læsø.  Vi kan sagtens leve uden dem, men i forhold til de midler Læsø betaler til Toppen af Danmark så får de virkeligt meget ud af dem, siger borgmester og formanden for Toppen af Danmark, Arne Boelt (Soc.dem.)til TV2/NORD.

Turisterhvervet på øen vil nu stifte et nyt selskab, som ifølge dagsordenen for dagens møde kan komme til at hedde "Læsø Markedsføring Aps".
 
-Det ser rigtig spændende ud og jeg syntes de går med nogle spændende og innovative tanker. Jeg tror at det kan betyde en opgraduering af den turistmæssige indsats rent fremadrettet, siger borgmester Thomas Wrichsberg Olsen (Læsø listen) til TV2/NORD.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord