Læsø Kommune ansætter jæger til at skyde kaniner

Der er sket en eksplosiv vækst i antallet af kaniner i Gl. Østerby på Læsø, og nu har kommunen ansat en jæger til at gå på jagt og skyde tamkaniner. Det gør han to gange om dagen for at haveejerne kan have deres haver i fred.

De graver huller i græsplænen og gnasker løs af grøntsagerne i køkkenhaven. Tamme kaniner, der er blevet lukket ud i naturen på Læsø, har formeret sig så vildt og voldsomt, at de er blevet en plage.

Nu har kommunen så - med drastiske midler og en gang for alle - sat sig for at udslette bestanden af tamkaniner i naturen.

41 kaniner på 14 dage

Og her kommer Jens Erik Pedersen ind i billedet, for han er jæger og ansat af kommune til at skyde kaninerne.

- Det gør jo ondt, at skyde de små kaniner, men de bliver jo også store. Og kaninerne yngler i kolonier, så de bliver jo til mange, når de kun er drægtige 25-30 dage, siger Jens Erik Pedersen, jæger, Gl. Østerby.

På bare 14 dage har Jens Erik Pedersen foreløbig fået ram på 41 kaniner.

Det er kommunens skadedyrbekæmper, der har vurderet, at kaninerne er så stor en belastning at noget måtte gøres.

- Vi jager dem til den bitre ende, så borgerne kan få fred i haverne, men om vi får dem alle, det ved jeg ikke, siger medarbejder hos teknisk forvaltning i Læsø Kommune, Leif Ladefoged.

Urtehaven er væk

Initiativet er til stor tilfredshed for især beboerne i Gl. Østerby, hvor problemet er størst.

- Det hele er væk i urtehaven. Jeg havde ellers agurker, bønner og salaten, ja, det var det første, de tog, fortæller Vibeke Gottschling, der bor i Gl. Østerby på Læsø.

Hun er en af de mange, der ikke har fået meget nytte af sin urtehave i år. Afgrøderne er spist af de mange tamkaniner.

Hvorfor, der pludseligt er kommet en eksplosiv vækst i antallet at tamkaniner ude i naturen i især området omkring Gammel Østerby, er noget usikkert.

- Noget kunne tyde på, at der har været nogle legekaniner i et bur, som af en eller anden grund er kommet uden for. Om det er fordi man har leget med dem på græsplænen og har glemt at lukke dem ind om aftenen, eller om de simpelthen er stukket af, det ved vi ikke, siger Leif Ladefoged, ansat hos teknisk afdeling, Læsø Kommune.

Kommunen har fået tilladelse til at fortsætte jagten på ubestemt tid.


Seneste nyt

fra Nordjylland