Læsøs økonomi i uføre: Tallene granskes

På Læsø er man nu gået igang med at revidere prognosen, der forudså statens indblanding i budgettet.

Der venter en stor gennemgang af økonomien i Læsø kommune, efter det er kommet frem, at kommunens økonomi bløder. Prognosen viser, at kommunens likviditet kommer ned under 1000 kroner per indbygger til efteråret.

Efter dagens møde i Læsøs økonomiudvalg er det besluttet, at prognosen skal granskes en ekstra gang.

- Nu har vi bedt administrationen om at kigge tallene igennem en ekstra gang, siger Tobias Birch Johansen fra Venstre, der er borgmester på Læsø

Nu skal administrationen komme med forslag, til hvordan der kan effektiviseres efter det budget, der er lagt. Herefter skal det så besluttes, om budgettet skal genåbnes og om der skal kigges efter besparelser på Læsø, der er Danmarks mindste kommune.

- Jeg kan ikke sige, hvor der skal spares andet, end at det bliver på serviceniveau, da vi ikke har nogle anlæg, der vi kan spare på, siger Tobias Birch Johansen.

På trods af den økonomiske betændte situation, så maner Tobias Birch Johansen til ro, og mener, der er lang tid til at staten bør blande sig i kommunens budgetlægning.

- Der er lang vej endnu, selvom det blev blæst op i pressen, siger Tobias Birch Johansen.

Kommunens likviditet nærmer sig 1000 kroner per indbygger. Når tallet kommer under 1000 kroner per indbygger, begynder Indenrigsministeriet at løfte pegefingrene og kræve redegørelser fra kommunen. Det er først, når beløbet bliver negativt, at kommunen kommer under administration. 

Har du et godt tip?