Læsøs turistchef er kommet hjem til sin ønskeø

Læsøs nye turist- og erhvervschef har tilbragt utallige barndomsferier på Læsø. Efter en tragisk hændelse for snart 14 år siden blev hun endnu mere knyttet til øen. Det fortæller hun i aftenens udgave af magasinet Nordliv.

Læsø har altid haft en særlig plads i 49-årige Gitte Melchiorsens hjerte.

- Jeg har altid kaldt den min ønskeø, og det har altid været mit fristed, siger Gitte Melchiorsen, som det seneste halve år har været Turist- og erhvervschef på Læsø.

Hun har tilbragt sine barndomsferier og juleaftener hos bedsteforældrene på Læsø, men hun havde ikke lige regnet med, at hun ville hive teltpælene op, forlade de to voksne sønner i Farum for at bosætte sig på Læsø.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at Læsø skulle blive mit hjem, at jeg skulle flytte herop og bo permanent, siger hun.

Men sådan blev det altså.  

Læsøs turist- og erhvervschef havde aldrig forestillet sig, at Læsø skulle blive hendes hjem. Det fik en tragisk hændelse lavet om på. 
Læsøs turist- og erhvervschef havde aldrig forestillet sig, at Læsø skulle blive hendes hjem. Det fik en tragisk hændelse lavet om på. 
Foto: Lone Dam Vad

Det var Gitte Melchiorsens bonusdatter, der havde set jobopslaget, og opfordrede hende til at søge jobbet som Kattegatøens nye turistchef.

- Hun sagde "jamen, det er da dig, der skal søge det har job, Gitte. Jeg kender ingen, der elsker Læsø lige så meget som dig og har Læsø i sit hjerte, så det er da det, du skal." Og så fik hun sat nogle tanker i gang i hovedet på mig, siger Gitte Melchiorsen.

Ansættelsesudvalget valgte Gitte Melchiorsen blandt 40 ansøgere, og så var Læsø pludselig mere end en ferieø for Gitte Melchiorsen, som havde brug for at prøve noget nyt efter 25 år i mediebranchen.

Selv om Gitte Melchiorsen altid har haft Læsø i hjertet, skulle der en helt særlig og meget tragisk hændelse til, før hun for alvor kom til at føle sig hjemme på Læsø og føle at hun hørte til.

- Min bror og hans skipper gik ned med deres skib i december 2003. Så skulle min mor og min mand, mine børn og jeg herover og lukke ned for nogle ting. Der var jeg ret sikker på, at jeg aldrig skulle sætte mine ben på Læsø igen. Jeg sagde til alle, der gad at høre på det, at nu var jeg færdig med Læsø, for det kan simpelthen ikke være rigtigt, at livet skal behandle mig sådan her, fortæller hun.

Men Læsøboernes varme fik vendt op og ned på de tanker.

- Men så kom vi herover, og så alle min brors gode venner, og min nevø og hans mor kom, og vi fik nogle rigtig gode snakke med nogle rigtig hjernevarme mennesker herovre, som havde noget på hjerte. Da vi så et par dage senere sejlede tilbage til Frederikshavn, sagde jeg til min mand "jeg tror simpelthen, jeg er nødt til at købe Peters hus". Den måde Læsøboerne kom til at røre ved mig, når det ikke bare var ferie, og når det ikke var sjov og ballade, den ramte mig virkelig dybt, siger Gitte Melchiorsen.

Nu er det nærmest som om Gitte Melchiorsen er kommet hjem, måske for at blive.

- Jeg kan sagtens se mig selv blive gammel herovre og se mine børnebørn komme her og opleve den tryghed, der er ved at være her. Jeg er gladere end jeg har været længe. Der er en ro og en glæde i mig, som bekræfter mig i, at jeg har taget et vigtigt valg, siger Gitte Melchiorsen.

Du kan se hele magasinet Nordliv i aften klokken 19.50 på TV2 Nord Salto.


Seneste nyt

fra Nordjylland