LAG-midler er afgørende for lokale udviklingsprojekter

Erhvervsminister Simon Kollerup (Socialdemokratiet) præsenterede i dag regeringens nye plan, der ifølge ministeren skal sikre flere bæredygtige og grønne omstillingsprojekter i landets yderkommuner.

Regeringen vil droppe besparelser på midlerne til de Lokale Aktions Grupper – også kaldet LAG – og der er dermed yderligere 30 millioner kroner på vej til forskellige udviklingsprojekter i landdistrikterne.  

quote Det er det, der har gjort, at vi har turdet gå i gang med det nu.

Anne Mette Schubart, Forstander, Thorsgaard Efterskole

Et af de projekter, der nyder godt af LAG-puljen, er Thorsgaard Efterskoles nye ridebane til islænderheste, der formentlig ikke var blevet til noget uden LAG-midlerne.

- Der er ingen tvivl om, at det betyder rigtig meget for os, og det er det, der har gjort, at vi har turdet gå i gang med det nu. Det var en stor glæde, da vi i løbet af foråret fik muligheden til at sige, at nu går vi i gang med det her, siger forstander Anne Mette Schubart.

Efterskolen har søgt den Lokale Aktions Gruppe i Himmerland om 300.000 kroner til det nye anlæg. I ansøgningen har Hobro-efterskolen lagt vægt på, at banen også skal stilles til rådighed for områdets øvrige islænderheste og deres ryttere.

- Det med at have dét liv og de glade dage, der også kommer med andre, synes vi er rigtig, rigtig fedt, siger forstanderen

Det er netop projekter som ridebanen i Hobro, som LAG Himmerland gerne vil støtte endnu flere af. Et arbejde, der bliver noget nemmere af, at besparelserne på området nu bliver trukket tilbage.

- Vi vil kunne indstille flere projekter, end vi gør i dag. Vi får heldigvis ansøgninger ind for langt flere penge, end vi har at dele ud af, og det gør, at flere kommer gennem nåleøjet i vores næste ansøgningsrunder, siger Anne Ritman, der er koordinator i LAG Himmerland.

 

Når der i fremtiden skal bevilliges penge til islænderryttere og hytter, skal det ifølge Erhvervsminister Simon Kollerup (Socialdemokratiet) være til grønne, bæredygtige projekter i landdistrikterne.

- Jeg kan se det engagement, det udløser, og at det er ildsjæle, der er engagerede omkring uddelingen og implementeringen af dem. Det skaber liv og aktivitet i landdistrikterne, og det er der brug for i Danmark.

Det er Erhvervsministeriet, der i sidste ende godkender, om de projekter, LAG indstiller, skal have del i EU-midlerne.  


Seneste nyt

fra Nordjylland