Landbrugs-medhjælper får sine penge efter strid med fagforening

I december fik Margit Christensen beskeden, at selvom hun i 16 år har betalt et bidrag på 13.000 kroner om året til a-kassen Krifa ikke er berettiget til dagpenge. På et møde tirsdag, blev det besluttet, at hun nu kan få dem alligevel.

Tirsdag formiddag mødtes den underbetalte landbrugsmedhjælper, Margit Christensen, med Krifa. På mødet blev det besluttet, at hun trods tidligere uenigheder kan få sine dagpenge. Det skriver Ekstra Bladet.

Margit Christensen har i 43 år arbejdet på en gård i Vestbjerg til 69 kroner i timen. I 16 af årene har hun betalt et bidrag på 13.000 kroner om året til a-kassen Krifa i troen om, at hun var sikret i tilfælde af arbejdsløshed. I 2014 blev hun arbejdsløs, og Krifa ville ikke udbetale dagpenge. Begrundelsen var, at hendes løn har været for lav.

På mødet blev det besluttet, at Margit Christensen godt kan få sine dagpenge alligevel. Til Ekstra Bladet fortæller hun, at Krifas jurister og bestyreren for afdøde gårdejer Jens Esp Sørensens bo, advokat Søren Tyge Sørensen, indgik et forlig, der gør Margit Christensen berettiget til at få dagpenge med tilbagevirkende kraft fra 1. november 2014, da hun meldte sig arbejdsløs.

- Jeg er godt tilfreds. Resultatet blev, hvad jeg havde håbet på, siger Margit Christensen til Ekstra Bladet.

Til Ekstra Bladet siger formanden for Krifa Søren Fibiger Olesen, der også deltog i mødet, at det er glædeligt, at sagen ender, som den gør. Han mener, der er et problem politisk.

- Det kan ikke være rimeligt, at man som Margit kan indbetale til dagpengesystemet i mange år, og når man så står og har brug for dagpenge, har man som Margit fået for lidt løn til, at man kan få noget udbetalt. Det er klart et hul i reglerne om udbetaling af dagpenge.


Seneste nyt

fra Nordjylland