Landbrugspris til Nibe

Nordea Danmark Fondens landbrugspris, går i år til Søren Krogh fra Nibe.

Prisen uddeles til en landmand, der opfylder følgende kriterier:

Kriterier
miljørigtig produktion, respekterede landmænd/landmandsfamilie, sund økonomi, god til at håndtere landskab, flora og fauna på hele gården, god kontakt til samfundet , god adfærd og integration i lokalsamfundet og forandringsparate, initiativrige landmænd.

Søren Krogh
Tildelingen af prisen er primært begrundet i:
Søren Krogh har afsluttet sin landmandsuddannelse i 1989 efter en teoretisk uddannelse blandet med praktikforløb, bl.a. på kvægbedrifter.

Karrieren
Søren Krogh har egentlig været landmand siden 1992, hvor han købte sin første landbrugsejendom i nærheden af sin nuværende hovedejendom, men i de første 12 år drev han landbrug som deltidsbeskæftigelse, ved siden af et lønmodtagerjob.

Fuldtidslandmand i 2001
Han har således drevet 70 HA planteavl, samt haft en produktion af frilandsgrise, så han var ikke ganske "grøn" da han i 2001 blev fuldtidsbeskæftiget i landbruget med slagtesvineproduktion og planteavl.

Grise og planteavl
I 2004 købte han forældrenes ejendom med en produktion af 8.000 grise om året samt 180 HA planteavl.

I tråd med Søren Kroghs sædvanlige virketrang, gik han straks i gang med at forbedre og udvide produktionen, og han har således siden overtagelsen udbygget produktionen, således at den i dag omfatter produktion af 12.000 slagtesvin i en specialproduktion - Flexgrise til export til Tyskland - samt 267 HA planteavl.


Seneste nyt

fra Nordjylland