Landbrugstop i strid

Landbrugets organisationer er i åben strid i Nordjylland.

Mens de to gamle organisationer LandboNord og Agri Nord er i åben strid render den nye forening Bæredygtigt Landbrug med medlemmerne.

De tider, hvor landbruget talte med én stemme er tilsyneladende forbi i Nordjylland. Her kæmper hele tre organisationer nu om de samme medlemmer. Formanden for LandboNord Niels Vestergaard Salling erkender, at der er unødvendig støj på linjen.

- Jeg kan godt forstå de borgmestre eller ministre for den sags skyld, som undrer sig over, at vi forhandler en aftale på plads, og så møder den kort tid efter kritik fra en anden landboorganisation, siger Niels Vestergaard Salling.

Hans kollega i Agri Nord Carl Chr. Pedersen vil gerne nedtone konflikten med især Bæredygtigt Landbrug, som lige nu kaprer medlemmer fra de to andre.

- Jeg har en fornemmelse af, at vi rykker den samme vej og har det samme mål for Dansk Landbrug. Vi har forskellige tilgange og metoder, men det synes jeg også kan være en god ting, siger Agri Nord-formanden.

Han har fornyligt stævnet LandboNord med et krav om en erstatning på 30 millioner kroner. Agri Nord mener, at LandboNord har lokket 32 medarbejdere til at skifte til et job i deres organisation - en sag der nu er på vej i retten.

Bæredygtigt Landbrug ser foreløbigt ud til at profitere på slagsmålet mellem de to andre. Formand Flemming Fuglede Jørgensen er i hvert fald tilfreds med medlemstilgangen.

- Det kan godt være, at nogle folk oplever os som rabiate, men jeg mener ikke at vi hverken provokerer eller søger konfrontationen. Vi fortæller bare hvad der er juridisk og fagligt korrekt, og hvis nogle ikke kan lide det er der ikke noget at gøre ved det, siger formanden for Bæredygtigt Landbrug.


Seneste nyt

fra Nordjylland