Landets bedste politihunde er i Nordjylland

Tirsdag og onsdag vrimler det med politibetjente og politihunde i Hjørring og Hirtshals, når Nordjyllands Politi er værter ved dette års DM for politihunde.

Landets bedste snuder skal vise, hvad de kan, når Nordjyllands Politi tirsdag og onsdag afholder DM for politihunde. Derfor vil Hjørring og oplandet omkring byen vrimle med betjente og hunde.

I alt 11 hold af fire mand stiller op i konkurrencen, og langt størstedelen af hundene er fra den bedste klasse af politihunde.

Politihundene og deres førere bliver testet i fire forskellige discipliner som sporsøgning, lydighed, gerningsstedssøgning og eftersøgning, før man sidst på dagen onsdag kan kåre Danmarks bedste hold.

Under konkurrencen er de mange deltagere indlogeret i den tidligere flygtningeby ved Park Vendia i Hjørring. Det er også her, man kan overvære lydighedskonkurrencen, som foregår tirsdag.

Der er ingen Nordjyske hold med til dette års DM, da den arrangerende politikreds ikke selv deltager i øvelserne. Men ved tidligere års konkurrencer er det flere gange lykkedes de nordjyske politihundeførere at vinde.


Seneste nyt

fra Nordjylland