Landmænd får regnskabshjælp

Et nyt regnskabsprogram giver de nordjyske landmænd et bedre overblik over økonomien i deres virksomhed.

Som de første i Danmark tager ØkonomiRådgivningen i LandboNord nu næste skridt i forbindelse med digitalisering af fremtidens regnskaber. Med lanceringen af konceptet Det Digitale Regnskab, tilbydes landmændene nu et dag-til-dag overblik over den samlede økonomi.

Systemet er baseret på en ny teknologi, som henter oplysninger direkte fra landmændendes pengeinstitut og fortolker dem. Den ny regnskabsteknologi giver kunderne et økonomisk overblik fra dag-til-dag, der ikke tidligere har været muligt.

- Rigtig mange af vores mindre og mellemstore kunder har efterspurgt en service, hvor de kan få et dag-til-dag-overblik over deres økonomi. Tidligere har det krævet, at de skulle vælge en løsning som Summax, men nu kan vi også tilbyde overblikket gennem vores nyeste skud på stammen, som vi kalder Det Digitale Regnskab, siger afdelingsleder for Digitalisering, Morten Langgaard.

Med den nye teknologi i Det Digitale Regnskab får kunderne en slags udvidet netbank. Nogle pengeinstitutter tilbyder allerede en automatisk oversigt over den daglige økonomi, men ifølge Morten Langgaard, så kan det ikke konkurrere med Det Digitale Regnskab.

- Bankernes oversigter er baseret på tekstgenkendelse af hævningerne. Med Det Digitale Regnskab har vi lavet en mere avanceret automatisering, hvor vi har lagt moms og skattelovgivningen ind over posteringerne. Hver dag bliver de så lagt på den rigtige regnskabsmæssige hylde, så den der bogfører ikke skal have fat i posteringen igen, siger Morten Langgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland