Landmænd håber på 10 procent tilbage af det tabte efter konkurs

Flere nordjyske landmænd er ramt af konkurs i Randers-virksomheden BMG. Efter møde med kurator er håbet, at de kan få 10 procent af det tabte tilbage.

Hvad der i forvejen så ud til at blive et hårdt regnskabsår for landmænd, blev yderligere forværret for op imod 50 nordjyske landmænd, da Randers-virksomheden BMG tilbage i januar gik konkurs. 

Flere nordjyske landmænd havde nemlig tilgodehavender i den konkursramte grovvarevirksomhed, og ifølge AgriNord var der for særligt enkelte landmænd store beløb ude at flyve. 

Onsdag var de nordjyske landmænd i selskab med AgriNord til møde med sagens to kuratorer, Torben Korsager og Søren Christensen Volder, for at høre, hvad status er på konkursen. 

- Kurator har forsøgt at lave overblik over aktiver, og det viser sig, at BMG ejer et datterselskab, NetroNord, der sælger flydende gødning. Her havde man noget gødning liggende på tre lokationer, som man efterfølgende har forsøgt at sælge. Her håber man at kunne få en seks-syv millioner ind for det, fortæller Henrik Nielsen, teamleder i Jura og Ejendom hos AgriNord.

Derudover ligger BMG inde med et mindre varelager, og håbet er derfor, at der samlet set vil kunne sælges aktiver for omkring 10 millioner kroner, oplyser Henrik Nielsen ovenpå onsdagens møde. Også Spar Nord blev ramt af konkursen i virksomheden.

- Der er indtil videre anmeldt krav mod BMG for 100 millioner kroner. Aktiviterne skal så deles mellem Spar Nord og landmændene, og så er der omkostninger til kurator og eksterne revisorer. Derfor håber vi på at kunne ende med en dividente på knap 10 procent, lyder det fra Henrik Nielsen.

Dermed vil de nordjyske landmænd altså i bedste fald kunne få omkring 10 procent tilbage af det tabte. 

- Det er faktisk pænt i et konkursbo, konstaterer Henrik Nielsen fra AgriNord. 

Det skal desuden undersøgea, om BMG-ledelsen og virksomhedens revisor kan drages til ansvar for konkursen. I så fald kan der være yderligere at hente for de nordjyske landmænd. 


Seneste nyt

fra Nordjylland