Landmænd ramt af slagteristop

Produktionsstoppet på slagteriet i Vrå koster arbejdspladser og nordjyske skattekroner. Og landmændene bliver også ramt. Slagteriets leverandører af slagtesvin kan fra i dag ikke længere komme af med deres dyr.

Knud Thing er i knibe. Han leverer normalt 1500 svin om måneden til slagtning på Danish Meat i Vrå. Men nu kommer ingen grise af sted.

- Situationen er alvorlig for Danish Meat, og de må komme med en løsning til os, siger Knud Thing, Øster Brønderslev.

- Vi valgte netop Danish Meat, for at sikre nordjyske arbejdspladser og for at få en ordentlig behandling og ingen overraskelser, når der skulle afregnes. Det har vi nemlig prøvet med de store slagterier med andelshavere, siger Knud Thing.

Hos Landsforeningen Danske Svineproducenter mener man, at slagteriet i Vrå skulle have haft andre afsætningsmuligheder klar.

- Det er utilstedeligt, at landmændene med øjeblikkelig virkning ikke kan komme af med deres grise. Det kan skabe lidt panik. Og det afskrækker i hvert fald folk fra at prøve andet end de store slagterier, siger Niels Christian Borup, nordjysk bestyrelsesmedlem af svineproducenternes forening.

- Producenterne sidder i saksen, hvis de sælger til de store slagterier, der er baseret på andelshavere. Så kan de ikke pludselig blive fri igen, når Danish Meat har løst problemerne, siger Jan Rodenberg, direktør i Svinerådgivningen under Landbo Nord.

Fabrikschefen på Danish Meat, Bente Justesen, siger til TV2Nord, at der arbejdes på højtryk for at finde nogle muligheder inden fredag.

- Jeg ved godt - og er selvfølgelig ked af - at de store står på spring for at lave aftaler med vores leverandørerne i de her dage, siger fabrikschefen.


Seneste nyt

fra Nordjylland