Landmand får pris for sin kamp mod el-prisstigninger

Jens Peter Jensen fra Brønderslev ville ikke finde sig i uretfærdige gebyrstigninger - hans kamp mod energiselskaberne har nu resulteret i en pris.

Nogle ville måske føle sig både afmægtige og magtesløse, hvis de blev præsenteret for en prisstigning på flere tusinde kroner på deres el-regning fra den ene dag til den anden.

Men ikke Jens Peter Jensen fra Brønderslev. Da Nordjysk Elnet og SE Energi i oktober sidste år hævede net-tariffen for deres erhvervskunder, tog svineproducenten straks kampen op mod de uretfærdige gebyrer - og det virkede.

Derfor modtog Jens Peter Jensen forleden LandboNords initiativpris for sin indsats. Prisen blev uddelt på LandboNords generalforsamlingen og gik fortjent til vendelboen, som ikke kun sparede sig selv, men også mange andre erhvervskunder, for store summer. 

Prisstigningen ville blandt andet have ramt Brønderslev Svømmehal og kostet den 55.000 kroner mere i net-tarif i de næste to og et halvt år.

Årsagen var, at Nordjyske Elnet og SE Energi forsøgte at få penge i kassen til at finansiere udskiftningen af fjernaflæsere hos deres almindelige kunder. Men det var nogle læsere, virksomhederne allerede havde fået installeret, og derfor nægtede Jens Peter Jensen altså at betale ekstra. 

Det resulterede i, at SE Energi afblæste tarif-stigningerne igen:

- I forbindelse med udrulningen af de fjernaflæste målere og ikke mindst finansieringen heraf står det klart, at den valgte opkrævningsmodel rammer en række nordjyske forbrugere med en uheldig effekt. SE-ledelsen og Nordjysk Elnet har været i dialog med forbrugerne og valgte at vurdere sagen endnu engang. Det har vi nu gjort og drøftede redegørelsen og mulighederne på vores bestyrelsesmøde i onsdags. Det medfører, at ledelsen i Nordjysk Elnet, baseret på en indstilling fra SE a.m.b.a, nu annullerer den midlertidige tarifforhøjelse, meddelte SE Energi i oktober sidste år.

Med prisen fulgte også 10.000 kroner til Jens Peter Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland