Landmand giver gratis bajere

En temmelig ualmindelig protestaktion har de seneste dage fået folk til at spærre øjnene op på en landevej i Rebild Kommune.

På Gerdingvej lige uden for Skørping har landmand Jørgen K. Bæk opstillet et bord, to stole og tre øl for at markere sin utilfredshed med den nye lov om randzoner ved danske vandløb. Et stort skilt med teksten "Bræmme Hygge" indikerer, hvad det handler om.

- Nu har ministeren jo bestemt, at alle skal have adgang til de nye randzoner. Og så syntes jeg lige så godt, jeg kunne invitere dem alle sammen til at komme og sidde og hygge sig og få en øl, siger Jørgen K. Bæk.

Ironien er tyk, og landmanden håber, at mange forbipasserende vil få et smil på læben og ryste på hovedet af randzoneloven, som betyder, at han ikke må dyrke jorden i en bræmme 10 meter fra en skelgrøft. Samtidig mener han det alvorligt med, at man meget gerne må sætte sig og drikke en øl.

- Der er ikke blevet drukket af øllerne endnu, men når de forsvinder, sætter jeg nok en hel kasse ned under bordet. Jeg har indtil videre øl nok, konstaterer han.


Seneste nyt

fra Nordjylland