Landmand ser mulig ulv nær Frederikshavn

Er der ulve i Nordjylland? Muligvis. Sidste uge så en landmand fra Frederikshavn, hvad han tro, er en ulv.

En eftermiddag i sidste uge så en ældre landmand, der bor mellem Frederikshavn og Gærum, hvad han tror, er en ulv. Det skriver Kanal Frederikshan.

Der er i de seneste måneder blevet råbt "ulven er her," men endnu er ingen af observationerne blevet fulgt op af håndfaste beviser på at rovduret, der blev udryddet i Danmark for over 100 år siden, er tilbage.

Landmanden, der overfor Kanal Frederikshavn ønsker at være anonym, fortæller, at han først troede, der var tale om en stor hund på vej mod hundepensionen Green, men i stedet for at løbe derhen, drejede den ind mod skoven.

Steen Bach, der er formand for Jagtforbundet af 2014 og selv jæger, fortæller, at han tror sandsynligheden for, at der faktisk er tale om en ulv, er 50 procent. Det baserer han blandt andet på den store bestand af råvildt i det nordlige Vendsyssel, som en ulv nemt vil kunne leve af.

- Da jeg var dreng, skød vi kun omkring to styk råvildt om året, men hele 15 ræve. Nu er det omvendt. I dag skyder vi rigtigt meget råvildt og kun få ræve, så bestanden er vokset voldsomt. Der er ihvertfald rigeligt med føde til ulvene på disse kanter, og bliver de først en del af den danske natur igen, kommer de til at påvirke vores fauna og dyreliv utroligt meget, siger han til Kanal Frederikshavn.

I påsken vil Sten Bach tage sine jagthunde ud i området og lede efter dyret. Han har dog ingen planer om at løsne skud.

- Vi forholder os selvfølgelig til den gældende lovgivning, og hvis et dyr er fredet, ja, så er det naturligvis fredet, men derfor kan vi godt undersøge sagen, og det har vi også tænkt os at gøre, siger han til Kanal Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland