Landmand skal betale 40.000 kroner i bøde for vanrøgt af heste

Heste havde ikke adgang til vand, de manglede mad, nogle havde flækkede hove og to heste var syge, men blev ikke tilset af dyrlæge. Nu er landmanden dømt.

En 65-årig landmand er blevet idømt en bøde på 40.000 kroner for at have behandlet flere heste uforsvarligt, samt at have undladt at beskytte dyrene bedste muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe og undladt at sørge for, at de blev behandlet omsorgsfuldt.

Hos landmanden, der bor i Nibe-området, er der fundet 12 heste, der stod i staldene uden adgang til vand, otte af hestene var desuden ikke blevet tilstrækkeligt fodret, ligesom fem af hestene var magre og manglede muskler. Også en hoppe med føl var udsultet.

Fire feste, der gik på fold, havde flækkede hove, mens to heste, der stod i stald var syge, idet det var purulent flåd fra næsebor uden at dyrene havde fået en passende behandling - og der var heller ikke tilkaldt en dyrlæge til de syge dyr.

Otte heste stod bundet permanent i kæder, der havde en længde mellem en halv og en meter, ligesom flere af hestene på stalden ikke havde adgang til tørt og bekvemt leje.

I anklageskriftet mod den 65-årige landmand står desuden, at en pony ikke var blevet beskåret eller anlagt med beslag, hvorfor den havde lange hove, der resulterede i en besværet gang.

Desuden har embedsdyrlægen i forbindelse med besøg på stedet i juni sidste år fundet, at landmanden ikke som krævet i forhold lovgivningen opbevaret døde dyr på en måde, der sikrer dem mod ådselsædende dyr. Konkret lå to døde heste gennem flere måneder på en mark.

Sagen mod den 65-årige mand var tirsdag for retten i Aalborg, men manden valgte ikke at møde op til retssagen, hvorfor han fik en såkaldt udeblivelsesdom. Det vil sige, at han blev dømt i overenesstemmelse med anklageskriftet.

- Han har tidligere delvist erkendt nogle af forholdene, og idet han vælger ikke at møde op, antager retten, at manden erkender sig skyldig, forklarer specialanklager, Ingrid Munck, Nordjyllands Politi.

Manden er nu dømt til at bøde en bøde på 40.000 kroner. 


Seneste nyt

fra Nordjylland