Landsby byder asylsøgere velkomne

Sengene til de op mod 100 asylsøgere er klar i Vester Hjermitslev skoles klasselokaler Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Men vreden mod de lokalpolitikere, der gav lov til et midlertidigt asylcenter uden at orientere borgerne, lurer stadig under overfladen.

I de seneste to dage, har medarbejdere fra Brovst Asylcenter arbejdet på at gøre Vester Hjermitslev Skole klar til at modtage de op mod 100 syriske flygtninge, der forventes at ankomme i løbet af fredag eftermiddag og aften.

- Vi er klar. Vi har haft nogle af centerets syriske beboere til at hjælpe med at gøre skolen klar til deres landsmænd og de kommer også tilbage i aften og hjælper de nye flygtninge med aftensmaden, siger centerleder Thorkild Poulsen, der er centerleder for Brovst Asylcenter.

I den lille by med bare 400 beboere, var stemningen på kogepunktet, da nyheden kom frem for to dage siden. Hverken Asylcenter, politikere eller Udlændingestyrelsen havde nemlig nået at orientere borgerne inden beslutningen blev truffet. I dag er vreden dog kun rettet mod politikerne, som ikke hørte borgerne først.

- Asylsøgerne skal da have et sted at være. De har sikkert nok haft det svært nok, der hvor de kommer fra, lyder det fra Lissy Nielsen, der bor nabo til skolen. Og hun bakkes op af Per Toft, som også bor i Vester Hjermitslev:

- Det er jo bare for en kort periode, og de flygtninge skal jo også have noget at spise, så selvom det er et stort antal for sådan en lille by, klarer vi såmænd nok det, siger han.

Politikerne har borgerne derimod ikke så meget til overs for.

Mandag planlægges det derfor at holde et orienterings- og protestmøde i den lille by.

Flere nyheder fra TV2 Nord