Landsby lider

Næsten hver tredje indbygger er flyttet fra Uggerby.

I Uggerby er næsten hver tredje indbygger flyttet fra byen siden årtusindskiftet. For nylig måtte selv den lokale købmand give op, og blandt de lokale er der ikke megen tiltro til, at udviklingen bliver vendt.

- Du virker tom indvendig, og kunderne kører bare forbi. Nu hilser man bare på dem i stedet for, at de kommer ind og siger hej, siger Thomas Andersen, der for omkring en måned siden måtte dreje nøglen om.

Efter 12 år bag disken var der til sidst for få kunder til, at en købmand i den lille landsby kunne løbe rundt. Det er ikke kun en lukket købmand, der viser, at indbyggerne rykker væk fra byen. Huse er til salg, gaderne tomme, og indbyggerne selv er heller ikke videre optimistiske for byens fremtid.

- Det er jo kun gamle mennesker, der bor her, og de takker jo af en efter en anden. Mange børnefamilier vælger at bo tættere på byen, hvor man hurtigt kan få børnene afleveret og komme tilbage. Om vinteren er det jo ikke sjovt at bo herude, hvis du ikke har en traktor, siger Leif Jensen, der er selvstændig i Uggerby.

Ifølge Danmarks Statistik bor der i dag 206 mennesker i Uggerby. Flytter seks mere fra byen, mister den officielt sin status som landsby.


Seneste nyt

fra Nordjylland