"Landsby på prøve" fortsætter - nu med permanent hus i Trekroner

Bestyrelsen bag Liv i By og Skole i Trekroner har netop investeret i et hus på Skolevænget 4 for fremover at have en fast base til familier, der har mod på at deltage i "Landsby på prøve".

De er ikke færdige med at skaffe nye borgere til landsbyerne i Trekroner-området i Jammerbugt Kommune - så langt fra faktisk.

Derfor har bestyrelsen bag Liv i By og Skole taget et drastisk skridt og købt et hus af kommunen på Skolevænget 4 lige over for Trekronerskolen, som fremover skal fungere som et permanent hus i projektet "Landsby på prøve" - et projekt, der har kørt siden 2015 og har til formål at lade interesserede familier få en smagsprøve på livet i en Trekroner. 

- Det gør det alt andet lige lidt lettere, at vi ikke skal ud og finde huse og økonomisk finansiering hele tiden for at huse de nye familier, men i stedet kan have et permanent ”indslusnings-/tilflytterhus”. Faktisk er der heller ikke så mange egnede huse til formålet, der tilmed står tomme i de 5 landsbyer, der hører under Trekroner skoledistrikt, oplyser Anne Nøhr Ringgren fra Liv i By og Skole.

Frivillige gør hus klar

Huset skal tages i brug allerede fra den 1. juli. Her flytter en familie med to mindre børn ind i indflytterhuset, fordi de hørte om konceptet og gerne ville se for sig selv, hvad Trekroner har at byde på. Derfor er frivillige gået i gang med at lave nyt køkken, lægge gulv, male og ordne haven og terrassen, så alt er klar, når familien flytter ind.

quote På trods af at vi ikke har mødt dem fysisk endnu, så giver de selv udtryk for, at de er utroligt glade for den varme og positive modtagelse.

 

- På trods af at vi ikke har mødt dem fysisk endnu, så giver de selv udtryk for, at de er utrolig glade for den varme og positive modtagelse, som de indtil videre allerede har mærket, og de glæder sig meget til at flytte til området, siger Anne Nøhr Ringgren fra Liv i By og Skole.

"Landsby på prøve" gjorde det lille lokalområde i Trekroner i Jammerbugten kendte vidt omkring i forbindelse med lanceringen af konceptet i 2015. Dengang rykkede en familie fra Aalborg til Trekroner, anden gang i 2016 var det en familie fra København, og nu lever konceptet altså igen i 2018.

Konceptet er enkelt: I tre måneder får en familie stillet hus, bil, børnepasning, havehjælp og idrætsliv til rådighed kvit og frit. Finansieringen kommer fra lokale virksomheder, og det originale koncept indbragte også Trekroner titlen Årets Landsby i Danmark 2016.

Pønser på mere lokkemad

Desuden er der nye tanker i konceptet, afslører Liv i By og Skole-bestyrelsen.

- Det er meningen, at vi denne gang ikke kun arbejder med at få nogen hertil, men også giver en ekstra gevinst, hvis de rent faktisk ender med at købe hus her i området, siger Anne Nøhr Ringgren.

På den måde kan det hele måske blive en kende mere interessant for de interesserede familier og det er samtidig en måde, hvorpå vores landsbyområde differentierer sig fra øvrigheden, som jo også gerne vil have tilflyttere. De formelle detaljer omkring dette tiltag er dog ikke helt på plads endnu, men det arbejdes der på, uddyber hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland