Landsby søger læger

Jerslev ved Brønderslev står snart uden læge, men det finder borgerne sig ikke i. Derfor har de nu taget sagen i egen hånd.

Der er lægemangel overalt i Nordjylland, og snart også i Jerslev ved Brønderslev. Her går byens læge gennem mange år på pension, og ingen har meldt sig klar til at tage over. Derfor har byens borgere taget sagen i egen hånd og forsøger at lokke læger til med flyers og indsats på sociale medier.

Lægehuset i Jerslev står tomt. Lige nu er det fordi, det er søndag, men til foråret vil det komme til at står rigtig tomt, for der går lægehusets to praktiserende læger på pension, og så åbner lægehuset ikke igen.

- Det vil jo være en katastrofe, og det vil jo også være forfærteligt for vores lokalområde, hvis vi ikke har et lægehus, siger Helle Skole, Arbejdsgruppen i Jerslev.

Borgerne i Jerslev vil ikke acceptere en lille bys skæbne, og de giver ikke op uden kamp. Derfor har de nu startet en kampagne for at redde byens tomme lægehus.

- Vi vil jo gerne vise, at det er dejligt, at være her ude i det lokale. Vi har også muligheder, siger Helle Skole.

Men som en lille by i midt i Nordjylland, er det bare ikke nemt, og da der ikke har været seriøse henvendelser endnu, mærker borgerne frygten for det tomme lægehus. Det gør de med brochure og en facebookvideo.

- Vi må bare erkende, at det er den måde, vi skal have tingene ud på, og det er på facebook, tingene bliver delt, siger Helle Skole.

Videoen er nu blevet vist 9.195 gange, og borgerne tror på succes. Borgerne i Jerslev vil bare ikke give op, derfor er endnu en facebookvideo på vej.

- I vores næste video involverer vi de lokale borgere. Og det er for at vise, at vi alle står bag det her. Vi har alle brug for en læge, siger Helle Skole.


Seneste nyt

fra Nordjylland