Landsbyoprør i Hjørring

En gruppe borgere er så vrede over skolelukninger, at de nu er i gang med at danne en ny liste.

Mosbjerg Skole er omdannet til en friskole. Den er en af de syv skoler Hjørring Kommune har lukket i den her valgperiode, og så er den en af grundene til at landsbylisten nu kommer til verden.

- Der er masser af protest i det. Vi laver den her liste, fordi der er noget vi er utilfredse med, siger initiativtageren til listen, Lasse Olesen fra Sindal.

Hjørring Kommune har allerede en lokalliste, men den føler folkene bag landsbylisten sig svigtet af.

- Der bliver sagt så meget, men jeg synes vi er gode til at respektere det lokale og den virkelighed som vi nu er i. Det er ikke altid lige nemt. Det er en prioritering hele tiden, siger Viggo Bilde, der sidder i byrådet for Lokallisten. Han understreger at han hilser den nye liste velkommen.

- Lokallisten har glemt at være lokal. Lokallisten var med til at lave skoleforliget og de sidder ved bordet når børnehaverne skal lukkes og dagplejerne skal fyres, siger Lasse Olesen.

Skolelederen på Tornby Skole, Lars Christiansen, vil gerne være kandidat for den nye liste, der satser på at få fem medlemmer i byrådet - præcis det antal Lokallisten har i dag.

Jeg synes vi trænger til noget nyt i Hjørring Kommune. Der trænger til at vi får kigget lidt udenfor bycentrum i Hjørring og ud i de miljøer, som jo egentligt er herlige steder at bo, men som har nogle mangler i forhold til det man kunne yde, siger Lars Christiansen.

Landsbylisten holder stiftende generalforsamling den 16. juni.


Seneste nyt

fra Nordjylland