Landsstævne lukker trafikeret vej i Aalborg i næsten tre uger

Foto: Google Maps

Flere borgere udtrykker på Facebook deres utilfredshed med at Nyhavnsgade i Aalborg skal være lukket i næsten tre uger i forbindelse med DGI Landsstævne.

Hele 11 dage før DGI Landsstævne rammer Aalborg den 29. juni afspærres den centrale og stærkt trafikerede vej Nyhavngade i Aalborg.

Det sker søndag den 18. juni klokken 18.00, fordi arbejdet med at omdanne havnefronten fra havnefront til sportslig festplads skal igang.

De 11 dage skal blandt andet bruges til at opføre en tribune med plads til 4000 tilskuere samt den arena, der skal bruges til åbningsceremonien torsdag aften.

Landsstævnet slutter igen 2. juli, men det bliver først fra torsdag den 6. juli klokken 22. aalborgenserne igen kan bruge Nyhavnsgade til at køre på tværs gennem byen. Det hele skal nemlig pilles ned igen.

Og at trafikken gennem Aalborg skal generes i næsten tre uger på grund af landsstævnet, der kun varer fire dage, får mange aalborgensere til at reagere på Aalborg Kommunes Facebook-side.

"Nej, nej. Tre ugers afspærring af en temmelig befærdet vej i sommerperioden er da ikke ubelejligt," skriver Benny Dittmer blandt andet uden at prøve at skjule sin ironiske tone.

Kjeld Larsen er lidt mere direkte: "Det er ikke så smart," skriver han efterfulgt af en såkaldt emoji med tommelfingeren nedad.

Kirsten Mikkelsen blander sig også i debatten og skriver: "Det er sikkert fint for dem, der er helt syge med DGI-stævne, men for os andre er det... en lille smule ubelejligt."

Dette område vil rumme arenaen og tribunen, der skal bruges til DGI Landsstævnets åbningsceremoni og de øvrige dage. Artiklen fortsætter efter kortet

Ubelejligt kan det også blive for mange andre i Aalborg, for midtbyen bliver nemlig stort set bilfri under landsstævnet.

Det sker for, med Aalborg Kommunes ord, "at skabe det unikke urbane miljø, som DGI Landsstævne 2017 er centreret om"

Trafikken vil blive lukket ude af midtbyen fra natten mellem 28. og 29. juni og bliver lukket ind igen natten mellem den 2. og 3. juli. Der vil være åbent for varekørsel hver dag mellem 05.00 og 09.00, ligesom der alle dage vil være adgang til P-husene i midtbyen.

Du kan læse Aalborg Kommunes borgerinformation vedrørende landsstævnet HER, og få det fulde overblik.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord