Lang ventetid for patienter

Mange nordjyske patienter venter lige nu i uvished på at få prøvesvar fra Aalborg Sygehus.

Normalt skal man maksimalt vente op til to uger på at få svar på prøver. Men lige nu venter 127 nordjyske patienter på at få resultater af CT-scanninger - foretaget på Aalborg Sygehus. Blandt andret kræftpatienter. Nogle har ventet i op til to måneder. Der fortæller P4 Nordjylland.

Den lange ventetid skyldes, at speciellægestaben er ramt af langtidssygdom. Så siden oktober har billeder fra CT-scanninger hobet sig op, fordi der ikke er mandskab nok til at vurdere billederne.

Aalborg Sygehus har blandt andet forsøgt at afhjælpe problemet ved at give overarbejde til specialister, der kan tolke billederne fra CT-scanningerne. Men det har indtil videre ikke været nok. Så nu vil man forsøge at samle så mange speciallæger som muligt, som kan hjælpe med de mange uafklarede sager.

Efter det i dag kom frem, at flere har måttet vente på deres svar, har regionsrådet taget problemstillingen op.

- Jeg føler med de kræftpatienter, der har måttet vente. Det er uacceptabelt, og det skal der findes en løsning på, siger Per Larsen (kons.), der er næstformand i regionsrådets forretningsudvalg.

Nu har regionen krævet en skriftlig redegørelse fra Aalborg Sygehus, hvor de vil have svar på, hvordan det har kunnet ske. 

Ledende overlæge på radiologisk afdeling, Henrik E. Gregersen, siger til TV2/Nord, at problemerne opstod allerede i november måned, hvor nogle speciallæger meldte sig langtidssyge. Herefter mente lægestaben, at den kunne klare sig uden, de langtidssyge læger, men det var altså ikke tilfældet, men han indrømmer, at det ikke er acceptabelt. 


Seneste nyt

fra Nordjylland